1er Concurs de la cuina del Tomàquet a la Fira del Tomàquet de Santa Eulàlia de Ronçana

Per la celebració dels 10 anys de la Fira del Tomàquet de varietats locals de Santa Eulàlia de Ronçana, al Vallès Oriental, s'ha organitzat el primer Concurs de la cuina del Tomàquet de varietats locals i del producte de proximitat.


En el concurs podran participar totes les persones que siguin aficionades a la cuina. La inscripció és gratuïta i les places són limitades. Hi hauran dues categories: la del plat fet amb tomàquet cru i la del plat fet amb tomàquet cuinat, això sí els tomàquets hauran de ser de varietats locals. Els participants hauran de presentar el plat cuinat de les 9.30 a les 12.30 hores del dissabte 20 de juliol, al Centre Cívic i Cultural la Fàbrica de Santa Eulàlia de Ronçana.

Els guanyadors seran elegit per un jurat format per reconeguts professionals del món de la gastronomia. Aquest any el concurs comptarà amb la presència de la Carme Ruscalleda. Els premis per als guanyadors de cada categoria seran un dinar al restaurants El Farell o la Mama de Santa Eulàlia de Ronçana, el llibre "La cuina dels Vallesans. Receptes i productes de la terra" d'en Pep Salsetes i un bany termal al Safareig de Caldes de Montbui i visita guiada.

Tota la informació sobre les bases del concurs les podeu consultar aquí. El concurs està organitzat pel Consell Comarcal del Vallès Oriental i l'Ajuntament de Santa Eulàlia de Ronçana.

En l'edició d'enguany de la Fira del Tomàquet de varietats locals de Santa Eulàlia de Ronçana tampoc faltaran les visites guiades a l'hort de l'Espelt, els tallers pràctics, el showcooking amb els cuiners del col.lectiu CuinaVO, que elaboraren tapes amb tomàquets de varietats locals, el tast de varietats antigues a càrrec d' Slow Food Vallès i el Premi al Millor Tomàquet del 2019. A més els visitants també podran comprar tomàquets i productes locals directament als pagesos i productors de la comarca.

Tota la informació sobre les activitats programades les podeu consultar a la pàgina de Productes del Vallès Oriental.