Sorbet de préssec d'Ordal

Una de les opcions més lleugeres i menys pecaminoses de les postres gelades és el sorbet; si a més el fem de fruites i evitem caure en la temptació de fer-lo amb alcohol, quasi, quasi que el podríem fer passar per fruita. I, hi ha res més saludable que la fruita...gelada? Doncs amb aquest argument no teniu excusa per tastar aquest refrescant, saludable i poc calòric sorbet que he fet amb préssec d'Ordal, un préssec de secà, la varietat més coneguda de vinya, carnós, dolç i amb un punt àcid, que es conrea entre els municipis de Subirats (Alt Penedès) i Avinyonet del Penedès; amb quasi els últims d'aquesta temporada, que aquest any s'ha avançat una mica. La mateixa recepta, la podeu fer amb altres tipus de préssec, albercoc o també amb papaia.
Ingredients per a quatre persones:
  • 200 grams de préssecs pelats i tallats a trossos
  • 2 cullerades de suc de llimona
  • 75 grams de sucre llustre
  • 1 clara d'ou
  • un pessic de sal
Primer posarem en una cassola 250 ml d'aigua i el sucre llustre i l'escalfarem just per que es dissolgui el sucre llustre, sense que arribi a bullir. L'apartarem del foc i posarem el xarop de sucre en un recipient per que es refredi abans de fer-lo servir. 

Per una altra banda, amb la batedora triturarem els trossos de préssec amb el suc de llimona, i l'afegirem el xarop de sucre i la clara d'ou, lleugerament batuda, i mesclarem bé tots els ingredients abans de posar-los en la gelatera durant 30 minuts. Després posarem el sorbet en un recipient i el ficarem al congelador mínim 4 hores. Recordeu de treure'l uns quants minuts abans de servir-lo per que es descongeli una mica i tingui la textura adequada per manipular-lo.

Si no tenim gelatera, ficarem el sorbet en un recipient -millor si és metàl·lic- en el congelador i anirem remenant, primer, passada una hora i després cada mig hora -millor si ho fem amb una batedora de varetes- durant 2-3 hores per que es trenquin els cristalls de gel.

Recepta adaptada del llibre, Helados, sorbetes y otros Ed. NGV. També he fet una ullada al blog Denikatessen per preparar la recepta.