Sabies que amb la llet de les vaques de la raça Bruna del Pirineu també s'elabora un formatge? Encara que aquesta raça és coneguda per la qualitat de la seva carn, a Formatges Mas Rovira elaboren artesanalment amb la seva llet el formatge Brunat.
Encara que la raça Bruna del Pirineu no és una gran productora de llet, la gran qualitat de la llet que produeix ha permès elaborar un formatge, el Brunat, d'aroma delicat i gust dolcenc, amb notes d'avellanes i un toc vegetal, que es fon amb facilitat, perfecte per elaborar aquestes delicioses coquetes d'oli amb espàrrecs verds.
Podem fer les coquetes d'oli a casa seguint la nostra recepta o bé comprar-les fetes amb o sense sucre. Personalment m'agrada més fer aquesta recepta amb coquetes d'oli amb sucre; el contrast dolç-salat és deliciós.
Ingredients:
- coquetes d'oli
- un manat d'espàrrecs verds fins
- formatge Brunat
- dauets de pernil salat
- tomàquets secs amanits en oli
- herbes aromàtiques
- oli d'oliva verge extra
- sal i pebre negre mòlt
Retirem la part més fibrosa dels espàrrecs i els saltem en una paella amb una mica d'oli d'oliva, sal i pebre durant 3-4 minuts. Si els espàrrecs són més aviat gruixuts els haurem de saltar uns quants minuts més. Tingueu en compte que les coquetes estaran al forn el temps just per que es fongui el formatge de manera que els espàrrecs els hem de cuinar abans de ficar-los al forn.
Repartim sobre les coquetes el formatge Brunat tallat en llesques fines. Per sobre repartim els espàrrecs saltats i els cobrim amb unes quantes llesques més de formatge. Repartim per sobre el formatge els dauets de pernil salat, els tomàquets secs ben picats i un pessic d'herbes aromàtiques.
Encenem el gratinador del forn i fiquem les coquetes uns 4-5 minuts fins que el formatge s'hagi fos, vigilant que no se'ns cremin les coquetes. Servim de seguida.