Truita d'espàrrecs i mongetes

A casa ens agrada fer servir els espàrrecs com acompanyament, nomes passats una mica per la paella amb un pessic de sal, un polsim de pebre i un raig d'oli d'oliva verge extra. Aquest cop, però, hem preferit fer-los servir per una truita, que no porta gaire feina, a la que també hi hem afegit unes mongetes del ganxet. I és que estem en plena temporada d'espàrrecs, i crec que combinen molt bé amb unes  bones mongetes.

Ingredients

  • 1 manat d'espàrrecs verds fins
  • 250 grams de mongetes del ganxet cuites
  • 5 ous mitjans
  • 2 grans d'all
  • 1 raig de nata o de llet sencera
  • sal i oli d'oliva verge extra.

Comencem per escórrer les mongetes, que haurem cuit prèviament. També podeu fer servir mongetes del ganxet que trobareu ja cuites en molts supermercats. En aquest cas, us recomano posar el pot al bany maria fins que les mongetes siguin calentes. Això us farà molt més fàcil treure-les del pot sense que es trenquin ni s'aixafin.

Batem els ous amb un raig de nata o de llet sencera. Hi afegim un pessic de sal i una mica de pebre. Piquem els dos grans d'all.

Tallem els espàrrecs a bocins i els posem  a la paella amb un raig d'oli d'oliva verge extra. Els saltem fins que agafin una mica de color i hi afegim les mongetes. Saltem un parell de minuts. Evitem remenar amb una cullera por mantenir les mongetes ben senceres. Opcionalment, i si us hi agrada, hi podeu afegir una mica de ceba, que també hi aporta molt bon sabor.

Salpebrem i hi afegim els grans d'all picats. Saltem un parell de minutets més i afegim l'ou batut. Quan l'ou estigui cuit per una cara, tombem la truita amb ajuda d'un plat i acabem de fer-la al gust. Coeu-la més o menys depenent de si us agrada més sucosa o més seca.  

Mira la vídeorecepta a Instagram