No conec gairebé ningú a qui no agradi la pizza. Aquesta mena de coca, en la que no sol faltar-hi tomàquet i formatge, ens permet combinar-la amb gairebé qualsevol cosa. En aquest cas hem triat de fer una pizza de salsitxa, una recepta que està basada en el famós llibre de cuina italiana La Cuchara de Plata. Molt senzilla de fer pels amants de la pizza.
El formatge recomanat per aquesta recepta és el Pecorino, un formatge italià d'ovella, de pasta dura, amb un toc salat i picant. Si no trobem aquest formatge en podem triar un de similar. A casa nostra també tenim molt bons formatges d'ovella!
La massa de pizza ja vàrem explicar-vos com fer-la. Es tracta d'una massa fina que a casa fem servir per la majoria de pizzes. Ens sortirà una pizza d'uns 30-32 centímetres de diàmetre.
Ingredients
- 1 tanda de massa de pizza que haurem preparat per endavant.
- 200 grams de salsitxes de porc. Això seran 4 salsitxes o una mica més.
- 100 grams de cansalada.
- 50 grams de formatge pecorino ratllat ben fi.
- 3 o 4 tomàquets vermells ben madurs.
- Romaní i alfàbrega frescos.
- Sal, pebre.
Pelem i ratllem els tomàquets. Per pelar-los de manera més fàcil, els feu un petit tall al cul i els escaldeu en aigua bullint un minut, no més de dos. Els refredem en aigua freda. Podem retirar una mica de l'aigua del tomàquet posant la ratlladura en un colador. Així ens quedarà un tomàquet una mica més concentrat.
Pelem i desfem les salsitxes i les barregem amb el formatge ratllat. Depenent del tipus de salsitxa caldrà amanir-la amb una mica de sal i pebre. A les botigues trobareu moltes menes de salsitxes, fixeu-vos si ja són amb pebre o sense abans d'amanir-les.
Tallem la cansalada a trossos grossos. No farem més de tres o quatre bocins de cada tall de cansalada. Piquem el romaní, no gaire menut, i tallem uns fulles d'alfàbrega.
Escalfem el forn a 250º. Posem el tomàquet damunt de la massa de pizza que ja tenim estirada damunt d'un paper de forn, i enfornem uns 7 o 8 minuts. Depenent del forn i la temperatura potser caldrà una estona més.
Ara repartim la salsitxa que ja hem barrejat amb el formatge. Posem al damunt els bocins de cansalada. i decorem amb el romaní i l'alfàbrega. Opcionalment, podeu posar-hi un raig d'oli d'oliva verge extra. Tot i això, com la cansalada ja deixa anar el seu greix, jo prefereixo evitar-ho o posar-hi molt poc oli.
Per acabar la pizza enfornem uns 7 o 8 minuts més i ja podem menjar.