Si sou fans dels espàrrecs verds, ara estem en plena temporada i podem trobar-los al mercat en el seu punt òptim i, a més, conreats al país. Per aquesta raó us proposem unes quantes receptes per assaborir-los al màxim: al blog trobareu receptes per a tots els gustos, com la dels farcellets de pasta de full amb espàrrecs i pernil salat, la de l'amanida d'espàrrecs, carbassó, espinacs i formatge feta, la dels espàrrecs saltats amb pernil i ous de guatlla o la del pastís salat de formatge i espàrrecs, i això només per anar obrint la gana.
Els espàrrecs també combinen de meravella amb els plats d'arròs i de pasta. Per això avui uns porto un deliciós plat de pasta amb salsa d'espàrrecs verds que segur us encantarà.
Ingredients per a 4 persones:
- 350 grams de pasta curta tipus fusilli, farfalle...
- un manat d'espàrrecs verds
- una ceba tendra
- 2 grans d'all
- fulles d'alfàbrega fresca
- 30 grams de formatge parmesà ratllat
- oli d'oliva verge extra
- sal i pebre negre mòlt
Netegem els espàrrecs i els tallem en trossos petits reservant les puntes i descartant la part més fibrosa.
Tallem la ceba i els grans d'all en trossos petits i els cuinem a foc fluix en una paella amb un bon raig d'oli d'oliva i fins que la ceba comenci a transparentar. Aleshores afegim els espàrrecs excepte les puntes que les cuinarem a banda i les farem servir per decorar els plats.
Posem a bullir aigua amb sal per coure la pasta seguint les instruccions del fabricant.
Quan hagin passat uns minuts i els espàrrecs comencin a estar tendres, aboquem tot el contingut de la paella en el vas de la batedora. Afegim 8-10 fulles d'alfàbrega fresca, el parmesà ratllat i un bon raig d'oli d'oliva i triturem els ingredients fins aconseguir una salsa sense grumolls. Salpebrem. Si cal podem afegim un parell de cullerades de l'aigua de cocció de la pasta per ajudar-nos a triturar els ingredients i que la salsa ens quedi més líquida.
Saltem les puntes dels espàrrecs a la paella i quan la pasta estigui cuita l'afegim a la paella juntament amb la salsa d'espàrrecs. Remenem bé i servim inmediatament.