Espàrrecs saltats amb pernil i ous de guatlla

Si la setmana passada va haver un allau de fotos i receptes de Tortells de Reis a les xarxes socials, aquesta setmana guanyen per golejada les fotos de verdures i hortalisses. Casualitat o mala consciència popular? La qüestió és que tots, més o menys, estem fent una mica de bondat aquests dies. Jo he decidit seguir la tendència, i us porto una recepta súper fàcil de fer amb l'espàrrec verd com a protagonista. Encara que estan en el seu millor moment cap a finals de la primavera, els trobem durant tot l'any. És una hortalissa baixa en calories, rica en fibra saludable per la flora intestinal i amb efectes diürètics i depuratius. Si voleu saber més sobre les seves propietats podeu clicar aquí.

Aquests espàrrecs verds els acompanyo amb una mica de pernil salat i ous de guatlla, que he descobert aporten més proteïnes, ferro i potassi que els ous de gallina. No els havia tastat mai, però al descobrir que Liderou ja els ven cuits i pelats, m'he animat a provar-los. Presentats d'aquesta manera són molt pràctics per tenir-los a casa i afegir proteïna fàcilment a qualsevol plat verd.


Ingredients:
  • espàrrecs verds frescos
  • ous de guatlla cuits 
  • pernil salat
  • oli d'oliva verge extra
  • sal i pebre blanc mòlt
Saltem uns minuts en una paella amb una mica d'oli el pernil salat. Retirem el pernil de la paella i aboquem els espàrrecs per saltar-los també amb una mica més d'oli i fins que estiguin tendres, vigilant que no se'ns cremin. Quan estiguin fets, tornem a afegim el pernil a la paella, remenem un minut i aboquem tot en una safata per servir a taula. Afegim els ous de guatlla tallats per la meitat i salpebrem al gust.

Podem fer aquest plat substituint el pernil salat per cansalada. També podem amanir el plat amb una vinagreta elaborada amb oli d'oliva verge extra, vinagre i mostassa a l'antiga.