Espàrrecs saltats amb pernil i ous de guatlla

Si la setmana passada va haver un allau de fotos i receptes de Tortells de Reis a les xarxes socials, aquesta setmana guanyen per golejada les fotos de verdures i hortalisses. Casualitat o mala consciència popular? La qüestió és que tots, més o menys, estem fent una mica de bondat aquests dies. Jo he decidit seguir la tendència, i us porto una recepta súper fàcil de fer amb l'espàrrec verd com a protagonista. Encara que estan en el seu millor moment cap a finals de la primavera, els trobem durant tot l'any. És una hortalissa baixa en calories, rica en fibra saludable per la flora intestinal i amb efectes diürètics i depuratius. Si voleu saber més sobre les seves propietats podeu clicar aquí.

Aquests espàrrecs verds els acompanyo amb una mica de pernil salat i ous de guatlla, que he descobert aporten més proteïnes, ferro i potassi que els ous de gallina. No els havia tastat mai, però al descobrir que Liderou ja els ven cuits i pelats, m'he animat a provar-los. Presentats d'aquesta manera són molt pràctics per tenir-los a casa i afegir proteïna fàcilment a qualsevol plat verd.


Ingredients:
  • espàrrecs verds frescos
  • ous de guatlla cuits 
  • pernil salat
  • oli d'oliva verge extra
  • sal i pebre blanc mòlt
Saltem uns minuts en una paella amb una mica d'oli el pernil salat. Retirem el pernil de la paella i aboquem els espàrrecs per saltar-los també amb una mica més d'oli i fins que estiguin tendres, vigilant que no se'ns cremin. Quan estiguin fets, tornem a afegim el pernil a la paella, remenem un minut i aboquem tot en una safata per servir a taula. Afegim els ous de guatlla tallats per la meitat i salpebrem al gust.

Podem fer aquest plat substituint el pernil salat per cansalada. També podem amanir el plat amb una vinagreta elaborada amb oli d'oliva verge extra, vinagre i mostassa a l'antiga.

Palmira POM ha dit...

Noia nosaltres fem bondat sempre amb les verdures així que la recepta caurà quan hi hagi espàrrecs al mercat perque l'idea dels ous de guatlla em sembla genial!
Petons i bon cap de setmana,
Palmira