Pits de pollastre farcits d'espinacs i formatge Brunat

Fa uns dies vam tenir l'oportunitat del tastar el formatge Brunat elaborat per la formatgeria Mas Rovira. Es tracta d'un formatge madurat elaborat amb llet pasteuritzada de vaca de la raça Bruna dels Pirineus. Aquesta raça del Pirineu és coneguda per la qualitat de la seva carn; no són grans productores de llet però la seva qualitat permet elaborar un formatge, el Brunat, d'aroma delicat i gust dolcenc, amb notes d'avellanes i un toc vegetal, i amb una textura que permet que es fongui amb facilitat. 

El formatge Brunat combina de meravella amb verdures i per això l'he fet servir per elaborar aquests pits de pollastre farcits d'espinacs i formatge.  

Ingredients: 

  • pits de pollastre
  • un grapat d'espinacs frescos i nets
  • formatge Brunat
  • uns grans d'all
  • herbes aromàtiques
  • oli d'oliva verge extra
  • sal i pebre negre mòlt

Encenem el forn, a dalt i a baix, a 180 graus.

Aboquem en una paella un bon raig d'oli d'oliva i els grans d'all ben picat (un per pit de pollastre). Quan l'all comenci a daurar-se afegim el grapat d'espinacs i els cuinem amb una mica de sal i pebre fins que redueixin el seu volum i tota l'aigua que deixen anar s'hagi evaporat.

Obrim els pits de pollastre per la meitat, els aplanem una mica i els salpebrem. Els farcim amb talls prims de formatge Brunat i els espinacs ben escorreguts. Tanquem els pits amb l'ajut d'un parell d'escuradents. En la mateixa paella on hem cuinat els espinacs daurem els pits de pollastre. Després els posem dins d'una safata per anar al forn amanits amb una mica d'oli d'oliva per sobre. Fiquem la safata al forn entre 20-25 minuts dependent de com siguin de gruixuts els pits de pollastre. Un minuts abans de treure el pollastre del forn afegim les herbes aromàtiques.

Deixem que els pits de pollastre es refredin una mica abans de servir-los a taula.