Coca de tomàquet, mozzarella i pesto

Abans de que s'acabi la temporada del tomàquet, us animo a que feu a casa aquesta coca de tomàquet, mozzarella i pesto. A casa som molt fans dels tomàquets. Es veritat que uns bons tomàquets necessiten poc més que un bon oli d'oliva verge extra i un pessic de sal; però no només són bons per fer-los en amanida. També podem preparar amb ells, per exemple, delicioses coques salades com la que us porto avui. I és que el tomàquet marida de meravella amb la majoria de formatges, i la salsa al pesto li queda com anell al dit.

Si us fa mandra preparar a casa la salsa al pesto, la podeu comprar ja feta, però si trobeu alfàbrega fresca proveu de fer-la a casa. La salsa al pesto casolana no té punt de comparació amb les salses ja elaborades que podeu trobar al mercat o al súper.  

Ingredients:

  • una massa de pasta de full rectangular
  • salsa al pesto, si vols fer-la a casa aquí tens la recepta
  • tomàquets madurs
  • un parell de boles de formatge mozzarella d'uns 100 grams cadascuna
  • pinyons
  • escates de formatge parmesà
  • un ou batut

Encenem el forn, a dalt i a baix, a 200 graus. 

Eixuguem amb paper de cuina les boles de formatge mozzarella. Les tallem en rodanxes fines i les deixem sobre paper de cuina fins al moment de fer-les servir, ja que és aquest formatge deixa anar una mica d'aigua i això ens pot espatllar la cocció de la massa de pasta de full. 

Tallem els tomàquets en rodanxes fines. 

Estenem la massa de pasta de full sobre una safata per anar al forn, prèviament folrada amb paper vegetal. Punxem la massa, exceptuant les vores, amb una forquilla - no cal foradar-la, només marcar-la per evitar que s'infli-. Estenem un parell o tres de cullerades de salsa al pesto per sobre la massa, exceptuant novament les vores. Per sobre la salsa al pesto repartim les rodanxes de mozzarella i tomàquet fins cobrir tota la massa. Pintem les vores de la massa amb un ou batut i enfornem la massa de pasta de full entre 20-30 minuts, depenent de com siguin de gruixudes les rodanxes de tomàquet, i fins que les vores de la pasta de full estiguin ben daurades. 

Decorem la coca amb pinyons, escates de parmesa, herbes aromàtiques i, si volem, amb un rajolí d'oli d'oliva verge extra. Servim la coca tèbia.