Pa de llavors amb figues, mel i mató

Aquest any hem anat per primer cop a la Fira de la Figa d'Alguaire i només us puc dir que ens ho hem passat tan bé que ja pensem en repetir l'any vinent. Hem visitat els caps de figueres acompanyats pel pagesos que en tenen cura, i que ens han parlat del seu conreu, i hem collit figues. Hem pogut escoltar al gran mestre Josep Lladonosa parlant de la fruita a la cuina i hem xalat amb el seu arròs de pollastre i figues, executat pel cuiner Josep Gómez, en el dinar popular organitzat per la fira. 

Alguaire és conegut pel seu conreu estrella, la figa coll de dama, una varietat molt preuada pel seu sabor dolç. Aquesta varietat es caracteritza per tenir el coll allargat i el peduncle curt. Es morada per dintre i negra per fora, encara que hi ha també la varietat coll de dama blanca, que és d'un color verd clar per fora. 

La temporada de figues és molt curta i aviat ens haurem d'esperar fins l'any vinent per poder tornar-ne a menjar de fresca. Així que, abans de que s'acabi la temporada, us animo a tastar la proposta que us porto avui, pa de llavors amb figues, mel i mató. Us en llepareu els dits!

 Ingredients:
  • unes llesques de pa de llavors, si és de motlle, millor
  • figues 
  • mató Cadí
  • mel
  • llavors de sèsam
Es tan senzill com repartir el mató sobre la llesca de pa, posar-hi a sobre un parell de figues tallades per la meitat i mel a dojo. Decorem amb llavors de sèsam. Un deliciós i complert esmorzar o berenar.

També podeu aprofitar la combinació del figues, mel i mató per fer unes postres delicioses. Triomfareu segur!