Pizza tres botifarres

Aquests darreres setmanes hem fet unes quantes coses amb productes d'Embotits Bundó. I és que quan tens bons embotits a casa, ve de gust preparar tota mena de plats. Després de fer tots aquells plats, i fins i tot gaudir dels embotits tot fent un vermut, havien sobrat uns culs de les botifarres que teníem a la nevera. Com a casa ens agrada molt la pizza, vàrem preparar aquesta boníssima pizza tres botifarres.

En aquest cas hem optat per fer una pizza de massa gruixuda i flonja perquè creiem que queda molt bé amb aquests ingredients, però si ho preferiu, també podeu fer-la amb la massa fina i cruixent. En qualsevol cas segur que us quedarà deliciosa.

Per fer la massa

  • 300 grams de farina panificable
  • 180 grams d'aigua
  • 20 grams d'oli d'oliva verge extra
  • 6 grams de sal
  • 6 grams de llevat fresc
  • sèmola de blat (per estirar la pizza)

Pe la cobertura

  • salsa de tomàquet
  • 150 grams de barreja de formatges
  • orenga i/o alfàbrega
  • 60 grams de botifarra negra Bundó
  • 60 grams de botifarra blanca Bundó
  • 60 grams de botifarra d'ou Bundó

De salses per a pizza en trobareu de molt bones al supermercat, però també podeu optar per posar-hi només tomàquet natural triturat o fer-vos una salta sofregint una mica de ceba i de pebrot verd afegint-hi després el tomàquet. Pel que fa als formatges, a nosaltres casa ens agrada especialment fer servir una barreja de mozzarella, emmental i parmesà.

Mentre preparem la massa cal tenir present que els temps de fermentació varien en funció de la temperatura ambient. Si fa molta calor la massa puja abans i potser haureu d'escurçar els temps. Si fa fresca, potser hagueu de deixar fermentar la massa una estona més.

Pastem tots els ingredients junts fins a obtenir una massa homogènia i que no s'enganxi a les mans. Per facilitar el pastat, podem començar barrejant tots els ingredients dins d'un bol fins que quedin incorporats de forma basta. Deixem reposar uns 5-10 minuts i llavors  pastem fins que la massa sigui homogènia i deixi d'enganxar-se a les mans. Farem una bola i la posem dins d'un bol lleugerament enfarinat; deixem reposar uns 60 a 90 minuts.

Ara toca estirar la massa per donar-li la forma rodona. Podeu fer-ho directament, enfarinant el taulell amb una mica de sèmola de blat per evitar que s'hi enganxi i anar estirant fins a aconseguir una peça d'uns 30-32 centímetres de diàmetre. Per fer la massa gruixuda és molt pràctic fer servir un motlle rodó d'uns 32 centímetres; en aquest cas, recomano triar un motlle baix (sense forats al fons) que pintarem lleugerament amb una mica d'oli.

Deixem reposar uns 30 a 45 minuts i marcarem la massa amb els dits, fins tocar el fons però evitant foradar la massa. Ara només cal esperar que la massa fermenti i pugi durant uns 60-90 minuts.

Decorem la pizza només amb la salsa de tomàquet, al gust, i 'enfornem uns 8 minuts a 250ºC. 

Tallem o esmicolem les botifarres a bocins petits i els repartim per damunt de la pizza. Decorem amb el formatge i, si ens hi agrada, hi afegim una mica d'orenga i/o alfàbrega secs.  Ja només caldrà enfornar 5 minuts més a 250ºC.