Amanida de poma amb vinagreta de mel i mostassa

Faci fred o calor a casa sempre venen de gust les amanides amb fruita. Acompanyades de fruits secs, formatges i una salsa agredolça, són irresistibles. Us relaciono els ingredients que he fet servir per fer aquesta amanida de poma amb vinagreta de mel i mostassa. Les quantitats les deixo al vostre gust.

Si us agraden les amanides plenes de color, sabor i textures, al blog en trobareu un munt de idees, com l' amanida d'espirals de remolatxa i pastanaga amb vinagreta de taronja, la de fruites amb agredolç de mel de taronger , la d 'espinacs frescos amb taronja i fonoll o la de patates amb mostassa, entre d'altres.


Ingredients:

  • mesclum de diferents tipus d'enciams, escarola, fulles d'espinacs...
  • poma vermella, també podeu combinar poma vermella i verda
  • llavors de magrana
  • formatge de rul·lo de cabra
  • panses o altres fruites deshidratades
  • nous o altres fruits secs

Per la vinagreta, ingredients aproximats per persona:

  • dos cullerades d'oli d'oliva verge extra
  • una cullerada de vinagre de poma
  • una culleradeta de mostassa a l'antiga
  • dues culleradetes de mel de taronger
  • sal i pebre negre mòlt

Comencem fent la vinagreta. El més còmode és posar tots els ingredients dintre d'un pot amb rosca, tancar el pot i sacsejar-lo fins que tots els ingredients estiguin ben integrats. Reservarem la vinagreta a la nevera fins al moment de fer-la servir. 

L'amanida no us recomano preparar-la amb antelació. L'ideal és tenir preparats tots els ingredients i muntar el plat poc abans de portar-lo a taula. Els ingredients frescos és millor tenir-los a la nevera fins al moment de fer-los servir, especialment a l'estiu.

Per muntar el plat, fem un llit amb el mesclum d'enciams, escarola i espinacs. Distribuïm per sobre la resta d'ingredients com a la foto, i per últim, els amanim amb la vinagreta - enrecordeu-vos de tornar a mesclar els ingredients abans d'abocar-la sobre el plat-.

I bon profit!