Amanida tèbia de patata amb mel i mostassa

Un producte que trobo molt pràctic, especialment a l'estiu, quan hi han poques ganes de cuinar per culpa de la calor, és la bossa de patates per coure al microones. En 7-9 minuts tens unes patates cuites que pot fer servir per afegir a una amanida i convertir-la en plat únic.També pots preparar una amanida amb pèsols i pesto de nous o bé una amanida tèbia amb cansalada i salsa de mel i mostassa, que és la recepta que us porto avui.  

Aquesta amanida de patata amb mel i mostassa és tan bona que també la podeu fer com aperitiu. Les quantitats dels ingredients són orientatives, ja que les podeu ajustar al vostre gust sense cap mena de problema. 

Ingredients:

  • 500 grams de patates cuites 
  • 100 grams de cansalada tallada a tires
  • 80 ml d'oli d'oliva verge extra
  • 2 cullerades de vinagre de vi negre
  • 3 cullerades de mostassa a l'antiga
  • 3 cullerades de mel de gust suau
  • 1/2 culleradeta de sal
  • 1/4 culleradeta de pebre negre mòlt
  • 1 culleradeta d'all mòlt
  • 1 cullerada d'herbes provençals

Tallem les patates cuites a quarts.

Encenem el gratinador del forn. Posem les patates en una safata per anar al forn, les pintem amb una mica d'oli, i les enfornem uns 10-15 minuts, fins que s'hagin daurat una mica.

Mentrestant saltem la cansalada en una paella, sense oli, i fins que estigui cruixent.

Preparem la salsa: aboquem en un bol l'oli d'oliva i el vinagre. Les quantitats que us he posat de mostassa, mel, sal i pebre són orientatives, i les podeu augmentar o rebaixar al vostre gust. Us aconsello anar afegint les cullerades d'una en una i anar tastant per afegir de més o de menys segons el vostre gust. Aboquem l'all mòlt i les herbes provençals, i per últim salpebrem. Mesclem tots els ingredients fins aconseguir una salsa ben lligada. Banyem amb ella les patates i la cansalada. Deixem passar una estona abans de servir el plat per que els sabors s'integrin. 

Podem servir l'amanida tèbia o a temperatura ambient.