Amanida de fruites amb agredolç i mel de taronger

Quan tinc convidats a casa m'agrada acabar l'àpat amb unes postres una mica elaborades, com una mousse, un gelat casolà, un pastis...Faig el mateix quan arriben els àpats nadalencs, però en aquestes dates, després de les postres, arriben les safates amb els torrons i les neules i sabeu què acaba passant? doncs que ja tenim la planxa plena i gairebé ningú tasta els torrons. Aleshores arriba febrer i encara tenim torrons i dolços nadalencs passejant per casa. Aquest any però, penso fer unes postres molt lleugeres, ben senzilles de fer, saludables i plenes de color i sabor, postres elaborades amb fruita. I és que al desembre també trobem al mercat gran varietat de fruites com els caquis, les magranes, les taronges, les peres, les papaies o les xirimoies. També trobem altres fruites més "festives" com la pinya, els mangos, les maduixes i els fruits vermells. Amb una mica de gràcia en la presentació, portarem a taula unes postres plenes de color i sabor, que no només ens aportaran poques calories - cosa que s'agraeix en aquestes dates- sinó que també ens netejaran el paladar, ens refrescaran i ens convidaran a gaudir després dels dolços nadalencs, típics d'aquestes dates.


I parlant de postres de fruites, us porto una amanida de fruita decorada amb fulles de menta fresca i amanida amb l'Agredolç amb mel de taronger de Castell de Gardeny. Avui en dia podem trobar en el mercat una àmplia varietat de vinagres elaborats amb diferents tipus de raïms, amb els que podem donar un toc especial a tots els nostres plats, vinagres de qualitat com els elaborats per Badia Vinagres, una empresa familiar de Mollerussa que té una acurada selecció de vinagres blancs, negres i balsàmics, entre ells l'Agredolç que he fet servir per amanir aquest plat de fruita, elaborat amb raïm moscatell i mel de flor de taronger.

Ingredients per 2-3 persones:
  • 1 caqui persimon
  • 1 taronja
  • 1 poma de varietat cruixent i dolça tipus Fuji, Vermella o Pink Lady
  • mitja magrana
  • una cullerada de mel de taronger
  •  Agredolç amb mel de taronger de Castell de Gardeny
  • fulles de menta fresca
Per fer aquesta amanida de fruita pelarem primer les fruites i les tallarem diferents maneres, per exemple el caqui persimon el tallarem en mitges rodanxes, la poma en cubs petits, la taronja la pelarem en viu, és a dir, traient no només la pell sinó la membrana que envolta la polpa i després la tallarem en grills o en mitges rodanxes. Desgranarem la magrana. Repartirem la fruita al llarg d'una safata, combinant els diferents talls, i l'amanirem amb un rajolí de mel i amb l'Agredolç de Castell de Gardeny. Per últim, decorarem el plat amb fulles de menta fresca.

També podem presentar aquestes postres en bols de vidre, tallant la fruita en trossos molt petits.