Fettuccine de muntanya

Què pot sortir de la combinació de pasta, bolets, botifarra i cervesa? Un plat per llepar-se'n els dits! Un d'aquells plats de pasta que es preparen en un moment, sense massa complicacions i que fan les delícies de tots els convidats a taula. Un plat que no us cansareu de repetir, segur!


Ingredients per a 4 persones.

  • 320 grams de fettuccine o pappardelle
  • 200 grams de bolets variats
  • 200 grams de botifarra
  • 2 grans d'all
  • 1 ceba gran
  • 1 got de cervesa
  • oli d'oliva verge extra
  • romaní fresc
  • sal i pebre negre mòlt

Tallem la ceba ben petita. Posem un bon raig d'oli en una paella, aboquem la ceba tallada, una mica de sal, i la cuinem a foc suau fins que quedi ben confitada. A continuació, afegim la botifarra a trossos -jo li he tret la pell- i la saltegem uns minuts fins que comenci a agafar color, aleshores  aboquem per sobre el got de cervesa. Deixem que evapori una mica. Afegim el romaní fresc i acabem de coure la botifarra. Reservem.

Posem l'aigua amb sal a bullir per coure la pasta, seguint les instruccions del fabricant.

Netegem els bolets, els tallem a trossos irregulars i els saltegem en una altra paella, amb una mica d'oli i el parell de grans d'all premsats. Si els feu tallats, us recomano fer servir només un gra d'all, tallat ben petit. Per que no es cremi l'all, poseu-lo a la paella amb l'oli fred i després cuineu-lo a foc suau. Els bolets no els cuinarem massa, només els saltejarem per que agafin una mica de color.

Una vegada cuita la pasta, escorrem l'aigua de seguida i aboquem la pasta a la paella amb la botifarra. Afegim per sobre els bolets i mesclem tots els ingredients amb compte. Salpebrem i servim immediatament.


Recepta original, Pappardelle de muntanya de la revista Receptes by Cuina, amb petites variacions.

Palmira POM ha dit...

Des de que vaig veure el ferràn adrià fer coure butifarra amb cervesa definitivamente és com més m'agrada!! I amb bolets i pasta a casa tots lleparàn els plats!
Ja toca preparar les maletes per les vacances així que et desitjo un bon nadal i un fantàstic 2019!!
Petons,
Palmira

Eva ha dit...

Quina súper combinació! això de la butifarra (llonganissa per mi XD) i la cervesa ho hauré de provar!! Molt bones festes i feliç 2019 parella!! petonets.