Panacota de mango i xocolata blanca

A aquestes alçades haig de reconèixer que el mango s'ha convertit en una de les meves fruites preferides. A l'inici em va costar una mica perquè el trobava massa aromĂ tic -potser aquell exemplar era massa madur-, però amb el temps m'he anat aficionant, i ara espero la temporada de tardor - que Ă©s quan trobem al mercat els mangos que es produeixen a Andalusia-, i que Ă©s quan estan mĂ©s bons i sĂłn mĂ©s econòmics.  

Podem menjar els mangos sols, amb iogurt i cereals, o preparar delicioses postres, com la panacota de mango i xocolata blanca que us porto avui, un fals tiramisĂş de mango o un bescuit amb coco, perfecte per berenar.  

Ingredients per 4-6 vasets, depenent de la mida:

  • 200 ml de nata per muntar
  • 250 ml de llet sencera o semi desnatada
  • 100 grams de xocolata blanca
  • 3 fulles de gelatina
  • 1 culleradeta d'essència de vainilla
  • 20 grams de sucre blanc
  • 1 mango
  • crocant d'ametlla
En un bol gran posem les fulles de gelatina en remull amb aigua freda per que s'hidratin, un mĂ­nim de 10 minuts. 

Posem en un cassó la nata, el sucre, la llet -reservant unes quantes cullerades per desfer desprès la gelatina- i l'essència de vainilla, i l'escalfem a foc suau, remenant de tant en tant per que el sucre es disolgui. Tallem la xocolata en trossos ben petits, i quan la llet comenci a bullir, apaguem el foc, aboquem la xocolata i amb l'ajuda d'un cullera de fusta comencem a remenar fins que la xocolata quedi totalment desfeta. Si cal, podeu tornar a posar el cassó a foc molt suau si la llet s'ha refredat i la xocolata encara no s'ha desfet. Colarem la mescla per evitar que ens quedi cap grumoll de xocolata.

Posem la mica de llet, que hem reservat abans, en un bol petit i l'escalfem uns segons al micro -ha d'estar calenta no tèbia-, escorrem la gelatina, la fiquem dins del bol, i remenem amb l'ajuda d'una cullereta fins que es disolgui totalment. Aleshores l'afegim a la xocolata fosa i la mesclem bĂ©.  

Repartim la barreja de llet, nata i xocolata blanca en els vasets. Cobrim la superfĂ­cie amb film transparent per evitar que es faci una crosta quan es refredi, i quan estigui a temperatura ambient fiquem els vasets al frigorĂ­fic un mĂ­nim d'un parell d'hores.

Retirem la pell del mango i triturem la polpa fins que quedi com un puré. A les xarxes trobareu moltes maneres de retirar la polpa del mango. En aquest cas, com en farem puré, la retirem amb una cullera, descartant la part fibrosa. Quan la panacota hagi près, aboquem per sobre el puré de mango i el decorem amb crocant d'ametlla, just abans de servir-lo a taula, perquè s'estova ràpid amb la humitat.

Encara que el puré de mango us aguantarà bé 2-3 dies a la nevera, el seu gust varia una mica amb el pas del dies, per això us recomano preparar-lo el mateix dia que aneu a servir la panacota. És a dir, podeu preparar la panacota el dia abans, i el mateix dia fer el puré pel matí.