Muffins de caqui

A casa ens agrada més el caqui persimon que el caqui tradicional per la seva textura cruixent. Per altra banda, el persimon no és tan dolç com el caqui, per això, encara que podeu fer la recepta amb quasevol tipus de caqui, haig de dir que quan la faig amb caquis ben madurs, els muffins volen, gràcies a la dolçor natural d'aquesta fruita que combina de meravella amb el toc especiat de la recepta. 

Ingredients:

  • 250 grams de puré de caqui
  • 225 grams de farina de blat
  • 10 grams d’impulsor químic tipus Royal
  • 50 gms de sucre blanc*
  • 50 grams de sucre morè
  • 2 ous mida M
  • 125 grams de mantega fosa
  • 2 culleradetes de canyella
  • 1 culleradeta de gingebre mòlt
  • 1/2 culleradeta de nou moscada

Encenem el forn, a dalt i a baix, a 200º.

Mesclem en un bol els ingredients secs: la farina, el dos tipus de sucre, l’impulsor químic i les espècies.

En un altre bol mesclem amb un batedor de ma el puré de persimon, els ous -batuts prèviament- i la mantega. Quan estiguin ben barrejats, afegim poc a poc els ingredients secs i els integrem a ma, amb l’ajuda d’una espàtula. No cal treballar gaire els ingredients, només el necessari per que no quedin cap grumoll de farina. Omplim els motlles 3/4 parts de la seva capacitat i els enfornem 15 minuts i fins que, al punxar-los amb una broqueta, aquesta surti neta.

Deixem refredar els muffins sobre una reixeta abans de consumir-los. 

*La recepta original pórta 75 grams de sucre blanc. Jo he ajustat la quantitat de sucre afegit a la baixa perquè m'agrada que es noti la dolçor natural de la fruta. Si us agrada la rebosteria més dolça, afegiu més sucre, al vostre gust. 


Recepta del blog Veggie Desserts

Palmira POM ha dit...

Els caquis als dolçlos no els fet servir mai però em puc imaginar que quan són ben dolços el resultat és excel.lent!
Una abraçada,
Palmira