Fals tiramisú de mango

El mango és una fruita tropical que té molts antioxidants, minerals i vitamines. A l'estat espanyol es conrea a Granada i Màlaga, i el millor moment per consumir-lo és ara a la tardor. El podem fer servir al natural o bé tallar-lo en trossos petits i congelar-lo per elaborar, per exemple, deliciosos batuts. Només us caldrà afegir als trossos de mango, un iogurt natural, un got de llet, coco ratllat i pinya trossejada per elaborar un saludable batut amb un toc ben tropical.

La recepta que us porto avui es prepara en un moment. La podeu servir en una safata gran o bé en recipients individuals -bols de vidre, gotets petits, copes o bé, en potets de vidre-. La presentació en recipients individuals trobo que sempre fa més goig a taula.


Ingredients per a 2-3 persones depenent de la mida del recipient que fem servir:
  • 1 mango
  • 250 grams de formatge mascarpone
  • 2 iogurts grecs sense sucre
  • 4 cullerades de sucre blanc
  • 4-6 bescuits de "soletilla"
  • ratafia (a la recepta original fan servir cafè)
  • cacau en pols
En un bol mesclem a ma el formatge mascarpone amb els iogurts grecs fins aconseguir una crema sense grumolls. Afegim el sucre i tornem a mesclar. Deixem la crema en el frigorífic mentre preparem la resta d'ingredients.

Aboquem la ratafia en un plat pla i mullem els bescuits primer per una banda i després per l'altra, d'aquesta manera absorbiran el líquid de manera homogènia. Podem posar més o menys ratafia, a gust del consumidor.

Pelem els mangos i els tallem en cubs petits, menyspreant la part més fibrosa.

Ara només ens queda muntar el tiramisú: primer farem una base amb els bescuits sucats en ratafia. A sobre posarem unes quantes cullerades de crema. Per sobre la crema, repartirem el trossos de mango. Cobrirem el mango amb més crema. Guardarem el tiramisú al frigorífic, un mínim d'un parell d'hores, abans de servir-lo. Just abans de portar-lo a taula, el decorarem amb uns quants trossets de mango i/o
pols de bescuits ben esmicolats. El punt final, un toc de cacau en pols.

També podem preparar el tiramisú d'un dia per una altra, guanyarà en sabor.


Recepta inspirada en el blog Directo al Paladar.