Pasta amb salsa de moniato i rovellons

A casa quan fem moniatos al forn uns se'ls mengen acabats de sortir del forn i jo els trituro per fer bescuits i magdalenes, i si en sobren van a parar al congelador per elaborar noves receptes, com la que us porto avui, i que s'ha convertit en una de les gran descobertes, culinàriament parlant, d'aquest novembre, la pasta amb salsa de moniatos. Tot el sabor i el color de la tardor concentrat en un plat senzill però molt saborós. 

De fet es tracta d'una recepta d'aprofitament. Si heu fet moniatos al forn i no els mengeu tots, podeu preparar una deliciosa salsa amb els moniatos que us sobrin, nata líquida, una mica d'all en pols, pebre blanc mòlt i farigola. Per arrodonir el plat he acompanyat la salsa de moniato amb rovellons i una mica de cansalada fumada saltejada a la paella. Prepareu-vos perquè, després de tastar aquest plat, segur que puja la producció de moniatos cuits a casa vostra. 


Ingredients per a 4 persones:
  • 320 grams de pasta curta, tipus macarrons o penne rigate
  • 1 moniato cuit al forn no massa gran 
  • 400 ml de nata líquida per muntar 
  • rovellons
  • 100 grams de cansalada fumada tallada a tires
  • oli d'oliva verge extra
  • pebre blanc mòlt
  • all en pols
  • farigola fresca

Posem a bullir aigua amb sal per coure la pasta seguint les instruccions del fabricant. 

En una paella saltegem la cansalada fins que comenci a daurar-se i aleshores la retirem de la paella i la reservem. Netegem els rovellons i els tallem en trossos irregulars. Afegim un rajolí d'oli d'oliva a la paella on hem saltejat la cansalada, i cuinem un parell de minuts els rovellons a foc suau, amb una mica d'all en pols i pebre blanc mòlt. Afegim la cansalada fumada i la farigola, remenem una mica, i apaguem el foc. 

En una cassola petita aboquem la nata líquida i quan comenci a estar calenta afegim el moniato cuit i pelat. Amb una batedora de braç triturem el moniato fins aconseguir un salsa sense grumolls. Deixem que la salsa redueixi una mica i salpebrem. Quan la pasta estigui al dente, l'escorrem -reservant una mica de l'aigua de la cocció per si la salsa ens queda massa espessa- i li afegim la salsa i els rovellons. Mesclem bé tots els ingredients i servim immediatament la pasta, decorada amb farigola fresca.