Magdalenes d'anís.

Sempre que em poso a preparar magdalenes m'empenedeixo de no fer-les més sovint. S'elaboren amb pocs ingredients, que habitualment tenim a casa, i són molt fàcils de fer. A més, no conec ningú a qui no li agradin. Soles, acompanyades d'una presa de xocolata o sucades a la llet són perfectes per esmorzar, berenar o donar-te un petit caprici. Al blog trobaràs varies receptes de magdalenes, clàssiques  , integrals , de moniato, de poma amb crema o de farina d'arròs i garrofa , entre d'altres. 

Avui us porto una nova recepta, la de les magdalenes d'anís. Aquest licor aporta molt d'aroma però gairebé no s'aprecia el seu sabor. L'aroma de l'anís em recorda quan era petita i ajudava a la mare a la cuina, arrebossant amb sucre les rosquilles d'anís acabades de fregir. I és que abans eren les aromes que sortien de les cuines les que ens avisaven que s'apropava el Nadal i no l'allau d'anuncis de perfums i joguines.

La recepta és del blog Cocinando entre Olivos, encara que he fet algun petit canvi. Us recomano que el visiteu; trobareu un munt de delicioses receptes.

Ingredients per 18-24 magdalenes, depenent de la mida de motlle que feu servir:

  • 6 ous M-L
  • 250 grams de sucre blanc
  • 250 ml d'oli d'oliva verge extra, jo he fet servir OleAurum, varietat arbequina
  • 75 ml d'anís dolç
  • la ratlladura d'una llimona
  • 250 grams de farina
  • 15 grams d'impulsor químic, jo he fet servir levadura Royal
  • sucre per repartir per sobre les magdalenes

En un bol gran posem el sucre i la ratlladura de llimona. Amb els dits mesclems els dos ingredients. Així aromatitzem el sucre i la nostra elaboració desprendrà més aroma de llimona. Afegim els ous, un a un, i els mesclem amb el sucre amb l'ajuda d'una batedora de varetes a velocitat alta, un mínim de cinc minuts, i fins que veiem que els ous batuts han augmentat de volum. Aleshores afegim poc a poc l'oli i després l'anís, sense parar de batre, a velocitat mitja. Per últim afegim, en varies tongades, la farina i l'impulsor químic, prèviment tamisats. Mesclem tots els ingredients fins que quedin ben integrats i no ens quedi cap grumolls de farina. Tapem el bol amb film transparent i el fiquem a la nevera un mínim de mig hora. 

Encenem el forn, a dalt i a baix, a 220º. Omplim les càpsules de paper deixant mig centímetre fins a la vora per que la crema no vesi, espolvoregem una mica de sucre per sobre, i fiquem el motlle al forn uns 12-14 minuts. El temps és orientatiu. Us aconsello que vigileu la primera fornada i quan veieu que les magdalenes comencen a agafar color les traieu del forn. Si teniu dubtes, punxeu una magdalena amb un escuradent per comprovar que estiguin fetes. L'important és que no estiguin més estona del compte al forn o perdran esponjositat. Deixeu-les refredar sobre una reixeta, abans de menjar-les. 



Comprar uns motller metàl·lics per fer magdalenes trobo que és una bona inversió. Segur que els amortitzareu ràpid. Vigileu amb les càpsules de paper. N'hi ha de molt xules però tingueu en compte sempre que serveixin pel motlle que teniu a casa, ja que en fan de moltes mides.