Pizza roll d'espinacs i xampinyons

La pizza roll és una manera molt pràctica de menjar pizza quan no vols menjar-la a taula sinó al sofà veient una peli, per exemple. Simplement es tracta d'enrotllat la pizza, després de farcir-la, i tallar-la en rodanxes abans d'enfornar-la. No té cap més secret. Sí que has de tenir en compte un parell de detalls: que la massa de la pizza no sigui molt fina i repartir bé el ingredients sobre la massa, sense posar massa quantitat per que, quan tallis la pizza en rodanxes, aquestes no se't desfacin.

Pots comprar la massa al súper o bé fer-la casa. Aquí tens la recepta que jo faig servir per fer la massa de pizza. A més, la pizza roll et permet posar ingredients com els espinacs, que no sempre agraden a tothom, però que en aquest format passem més "desapercebuts". T'animes a fer-la a casa?


Ingredients:

  • massa per pizza
  • 300 grams d'espinacs frescos
  • 200 grams de xampinyons filetejats
  • 200 grams de formatge mozzarella en rodanxes fines
  • 100 grams de formatge feta
  • 1 all
  • oli d'oliva verge extra
  • sal i pebre negre mòlt
  • un grapat de pinyons

Encenem el forn a 200º, a dalt i a baix.

Piquem la dent d'all, la posem en una paella amb un raig d'oli i deixem que agafi una mica de color, vigilant de que no se'ns cremi, abans d'afegir els espinacs. Salpebrem els espinacs i els cuinem sense tapar la paella, per que s'evapori tot l'aigua que deixin anar. Els retirem de la paella, i en la mateixa cuinem els xampinyons com hem fet amb els espinacs, fins que s'evapori tot l'aigua que deixin anar durant la cocció. A banda, en una paella petita torrem els pinyons.

Estenem la massa de la pizza i la cobrim amb mozzarella, deixant una de les vores sense cobrir -uns 2 centímetres -. Repartim per sobre els espinacs cuits -que prèviament haurem espremut amb les mans per que deixi anar el líquid sobrant i no remulleixin la massa-, els xampinyons, el formatge feta esmicolat i els pinyons. Després enrotllem amb compte la pizza per la banda més estreta, tancant-la amb la vora que hem deixat sense cobrir d'ingredients. La tallem en rodanxes, i les repartim sobre una safata que pugui anar al forn coberta de paper per enfornar. Fiquem la safata al forn uns 20 minuts i fins que les pizza roll estiguin ben daurades. Servim calentes.

Palmira POM ha dit...

Això que es mengi més facilment m'agrada mooooolt!!
Ja toca desconectar d'internet per gaudir de la familia però no sense desitjar-te unes molt bones festes!
Una abraçada ben forta.
Palmira