Pizza verda casolana

Diumenge vaig preparar la meva primera massa de pizza. Fins ara, no m'agradava gaire amassar. Odiava empastifar-me les mans de farina i em feia molta mandra respectar els temps de fermentació. Però quan diumenge va sortir del forn aquesta pizza, em van desaparèixer de cop totes les manies. Després del resultat aconseguit, una massa de pizza fina i cruixent, vaig decidir que, a partir d'ara, la massa de pizza la faré jo a casa. I és que no hi ha punt de comparació amb les que venen al súper. És cert que hi han masses de molta qualitat al mercat i que cada vegada són més saludables, però a casa podem controlar la qualitat de tots els ingredients que fem servir, com per exemple un bon oli d'oliva verge extra. Animeu-vos a preparar la vostra massa de pizza amb la recepta que us porto avui. Us sorprendrà com és de fàcil fer-la!


Primer començarem preparant la massa de la pizza. Quan estigui reposant la massa, preparem el pesto de nous i podrem aprofitar també per tallar els pomells de bròcoli i pelar les carxofes -recordeu deixar-les en un bol amb aigua i julivert, encara que sigui sec, per que no s'oxidin, fins que les anem a fer servir-.

Ingredients per la massa de la pizza per a 2-4 persones:
  • 250 grams de farina
  • 150 grams d'aigua mineral
  • 25 grams d'oli d'oliva verge extra
  • 5 grams de sal
  • 3 grams de llevat sec de forner
En un bol posem la farina tamisada mesclada amb la sal, i l'oli. Afegim el llevat sec desfet en l'aigua tèbia i ho barregem tot fins que aconseguim fer una bola amb tots els ingredients. Aneu amb compte de no posar mai el llevat directament amb la sal, per això mesclarem abans la sal i la farina. Posem una mica de farina sobre el marbre i pastem la massa uns cinc minuts aproximadament i fins que aconseguim una massa elàstica i llisa. Fem una bola amb la massa, la tornem a posar dintre del bol amb les parets enfarinades i el tapem amb un drap net o amb film transparent -no l'embolicarem, sols la cobrirem-, i la deixem fermentar 1 hora.

Encenem el forn a 250º, a dalt i a baix.

Estirem la massa, amb les mans o amb un corró, sobre paper de forn untat amb una mica d´oli, i la deixem reposar durant uns 15 minuts mentre anem preparant la resta d'ingredients.

Ingredient pel pesto de nous:
  • 6-8 nous senceres pelades
  • 40 grams d'alfàbrega fresca
  • 60 grams d'espinacs frescos
  • 2 cullerades de parmesà ratllat aprox
  • 1/2 tassa d'oli d'oliva verge extra aprox
  • 1 dent d'all 
  • sal i pebre negre mòlt
Ingredients per a la pizza:
  • un bròcoli
  • 3 carxofes
  • 200 grams mozzarella ratllada
  • 200 grams de formatge feta
  • herbes provençals
  • sal pebre negre mòlt
Saltegem en una paella petita les nous, un parell de minuts. Després posem en el vas de la batedora les nous, l'alfàbrega, els espinacs, la dent d'all pelada i la meitat de l'oli. Triturem els ingredients, afegint a poc a poc el parmesà i la resta de l'oli d'oliva fins aconseguir fer una salsa amb tots els ingredients. Podeu afegir més oli i parmesà ratllat, al vostre gust, encara que us recomano que la salsa us quedi més aviat espesa. Tastem i salpebrem.

Posem els pomells del bròcoli en una bol de vidre amb una mica d'aigua i un pessic de sal. Tapem el bol amb film transparent i coem el bròcoli al microones un parell de minuts a potència màxima. Fem el mateix amb les carxofes tallades a octaus, però el doble de temps.

Cobrim la massa de la pizza amb unes quantes cullerades de pesto de nous. A continuació repartim la mozzarella ratllada per sobre. Cobrim la pizza amb els pomells de bròcoli, les carxofes trossejades i el formatge feta tallat en cubs petits. Per últim, repartim per sobre les herbes provençals i una mica de pebre negre mòlt.

Enfornem la pizza, entre 15-20 minuts, a la banda de baix del forn, baixant la temperatura a 230º. Traurem la pizza del forn quan la massa estigui daurada i servirem immediatament.

Inspirada en la recepta de Green pizza del blog Hello Little Home.

1 comentari:

  1. Quin luxe de pizza! Es que les masses fetes a casa de pà, per quiches o pizzas no tenen res que veure, i ben valen l'esforç, oi?
    Quins colors!
    Petons
    Palmira

    ResponElimina