Bescuit de taronja amb clares d'ou

Quan vaig començar a fer sorbets a casa, vaig començar a fer servir clares d'ou pasteuritzades. Per una banda, em sabia molt de greu haver de llençar moltes vegades els rovells, i per altra banda, com en els sorbets les clares no es couen, em donava mĂ©s tranquil·litat fer-les servir pasteuritzades que d'ous frescos. Les que faig servir habitualment a casa sĂ³n de Liderou, una empresa familiar gironina amb mĂ©s de cent anys d'histĂ²ria.

Encara que si et sobren clares d'ou pasteuritzades les pot congelar, vaig començar a buscar receptes de bescuits elaborats amb clares, perquè havia fet a casa una bica blanca, un bescuit esponjĂ³s i humit que ens havia agradar molt. Per aixĂ² em vaig animar a provar d'altres bescuits fets amb clares d'ou, com el que us porto avui, de taronja


Ingredients:
  • 1 llimona
  • 2 taronges
  • 30 ml de licor Cointreau
  • 3 clares d'ou Liderou
  • 180 grams de sucre blanc
  • 50 ml d'oli de girasol
  • 1 culleradeta d'extracte de vainilla
  • 220 grams de farina de rebosteria
  • 15 grams d'impulsor quĂ­mic Royal
  • un pessic de sal
Encenem el forn, a dalt i a baix, a 180º.

Posem en un bol petit el rom amb la ratlladura de la pell d'una llimona i una taronja.
Batem les clares a punt de neu, afegint poc a poc el sucre, fins que ens quedin consistents i brillants.
En un altre bol mesclem el suc d'una de les taronges, l'oli i la culleradeta d'extracte de vainilla i desprĂ©s afegim la mescla a les clares. Incorporem desprĂ©s la farina amb el llevat i el pessic de sal, prèviament tamisats, amb una espĂ tula i amb moviments envoltants. Per Ăºltim, afegim el rom amb les ratlladures.

Quan estiguin tots els ingredients ben mesclats, aboquem la massa en un motlle quadrat, ampla i baix, prèviament greixat o folrat amb paper d'enfornar, i el fiquem al forn 30 minuts i fins que, quan el punxem amb un escuradents, aquest surti net.

Quan s'hagi refredat una mica el bescuit, el desemmotllem i el posem sobre una reixeta per que s'acabi de refredar. Repartim per sobre el suc de l'altra taronja.

Si voleu, podeu afegir al bescuit xocolata fosa per sobre. La combinaciĂ³ de xocolata i taronja Ă©s deliciosa.


Recepta inspirada en la del blog Cookpad.