La Ruta de la Tapa del Calçot de Gavà

A partir de demà i fins al 10 de març podràs gaudir del Tast de Calçots de Gavà, on participaran més de 20 bars i restaurants de la ciutat. Una ruta gastronòmica de tapes on el Calçots de Gavà serà el protagonista. Aquesta activitat està impulsada per l'Ajuntament de Gavà i col.laboren l'Agrupació de Restauradors de Gavà i la Cooperativa Agropecuària de Gavà, a banda de comptar amb la producció de l'Associació de Gastronomia i Turismes (AGT). Una proposta que vol promocionar el producte fresc que es conrea al Parc Agrari del Baix Llobregat.


El Tast de Calçots de Gavà s'ha organitzat seguint el format QuintoTapa: es podrà degustar la tapa Km0 (3,50 eur) i la tapa de la casa (3,00 eur) acompanyada d'un Quinto San Miguel ECO, o un refresc o aigua, o per 0,50 eur més amb una copa de vi DO Penedès. També hi hauran els premis "Tapaport Or"i "Tapaport Argent" ,amb un xec regal per utilitzar en els establiments de restauració participants en la ruta, de 300 i 100 eur respectivament, i el premi "Instagram" consistent en un xec regal de 60 eur a la millor fotografia penjada a les xarxes socials

Els Calçots de Gavà són els millors!

Degut a les característiques del sòl, arenós, poc argilós i compacte, i del clima durant els mesos de collita, el Calçot de Gavà té unes qualitats excepcionals. L'any passat es van produir més de cinc milions d'aquesta varietat de ceba tendra, suau i blanca, el Calçot de Gavà que juntament amb l'Espàrrec de Gavà s'han convertit en dos productes de referència a la ciutat i a la comarca.


I acompanyant el Calçot de Gavà trobareu també altres productes que es conreen al Parc Agrari del Baix Llobregat, 2.700,00 hectàrees en una de les zones agrícoles més fèrtils i antigues del país, que gràcies a l'esforç de la pagesia resisteix davant l'avenç de les infraestructures i la industrialització. Amb la complicitat dels restauradors i els consumidors, que compren directament a les seves botigues i als mercats de pagès, el pagesos podran continuar treballant els camps, i tots plegats col.laborarem en mantenir viu aquest patrimoni natural, que és el Parc Agrari del Baix Llobregat, la biodiversitat de la zona, i millorar de retruc la nostra qualitat de vida, menjant producte fresc i de proximitat.

Descobreix Gavà!

Si no coneixes Gavà, aprofita aquesta ruta gastronòmica per visitar el seu front marítim de 4 quilòmetres de llarg, amb una pineda de 400 metres d'amplada i un sistema dunar únics, el Parc Natural del Garraf, i visitar també el seu patrimoni arqueològic, amb unes mines prehistòriques, les més antigues d'Europa, i la popular Venus de Gavà, amb 5.800 anys d'antiguitat.