Bescuit de mandarines

Ja feia dies que portava de cap fer un bescuit de mandarines. Havia llegit receptes que feien servir la mandarina sencera, inclosa la pell. Ja havia provat un bescuit de llimona feta amb la fruita sencera i el resultat va ser boníssim, així que vaig pensar que tindria el mateix resultat amb les mandarines, però em va sortir un bescuit amb un gust amarg, que va anar a parar directe a les escombraries.

Vaig trobar altres receptes que bullien les mandarines senceres abans d'afegir-les a la massa, suposo que per fer perdre l'amargor de la pell, però no em feia gaire gràcia, doncs no fos que em passes el mateix que passa amb algunes taronges quan les bulls, que acaben tenint un regust a medicina.

Sí, podia haver fet un bescuit només amb el suc i la ratlladura de les mandarines, però volia afegir també la polpa perquè estava segura que li donaria una humitat i textura delicioses al bescuit. Per això, no em vaig penedir quan faig decidir provar la recepta de bescuit de mandarines d' Atrapada en mi cocina. El resultat, un bescuit amb gust i aroma a mandarines, esponjós, humit i irresistible.

I quina és la vostra recepta preferida de bescuit de mandarina?


Ingredients:
  • 3 mandarines
  • 3 ous 
  • 230 grams de sucre morè
  • 1 iogurt natural
  • 100 grams d'oli de girasol
  • 250 grams de farina blanca de rebosteria
  • 16 grams d'impulsor químic Royal
Encenem el forn, a dalt i a baix, a 180º.

Ratllem la pell d'una de les mandarines i després pelem les tres, traient els pinyols si en tenen, i les triturem amb una batedora de ma.
En un bol mesclem amb la batedora de varetes el sucre morè i els ous fins que doblin el seu volum. Afegim a continuació les mandarines triturades, el iogurt, l'oli i la ratlladura de la mandarina i ho mesclem tot amb una espàtula. Per últim, afegim la farina barrejada amb l'impulsor químic, prèviament tamisada. Mesclem a ma tots els ingredients fins que quedin ben integrats.

Aboquem la massa en un motlle de plumcake, folrat amb paper d'enfornar, i el fiquem al forn uns 45 minuts o fins que al punxar-lo amb una broqueta, aquesta surti neta.

Abans de desemmotllar el bescuit, esperem a que es refredi una mica, i després l'acabem de deixar refredar sobre una reixeta.