#Gastroplans pel cap de setmana del 26 i 27 de maig

Com ens trobem en plena temporada de cireres al Baix Llobregat, comencem amb la Festa de la Cirera a Santa Coloma de Cervelló, que es celebra aquest cap de setmana. Ja sabeu allò que diuen: No hi ha cirera millor, que la de Santa Coloma de Cervelló. El punt central de la Festa és la Mostra de la Cirera, a banda del Mercat, el meu preferit, on podeu tastar les delicioses varietats de cireres que es cultiven a la comarca. Aquí podeu consultar totes les activitats programades per l'edició d'aquest any.

Si sou amants de les cireres, us recomano que feu una ullada a l'Especial Cireres del Consorci de Turisme del Baix Llobregat, on podreu consultar les fires i festes que s'han programat aquesta temporada, els mercats de pagès on poder comprar cireres del Baix Llobregat, activitats a la natura i els restaurants que ofereixen plats on la cirera llobregatenca és la protagonista.

Diumenge a la Plaça del Rellotge de Santa Coloma de Gramenet, al Barcelonès, es celebrarà la 7ª edició dels Sabors del Món. Organitzat per l'Agrupació del Comerç i la Indústria i l' Ajuntament gramenenc, el Sabors del Món és una trobada gastronòmica on poder tastar productes i plats d'arreu del món, i on la gastronomia fa de nexe d'unió entre diferents cultures. Aquest és un dels últims actes programats per l'edició d'aquest any del Santa Coloma DeGusta, que finalitza el proper dia 31 de maig. Aquest any han participat 37 establiments de la ciutat amb dues propostes, les tapes amb preus que oscil·len entre els 3 i 4,90 euros i els "menús deGusta", que trobareu tots els dijous del mes al migdia i/o la nit, entre 18 i 34,90 euros.

També aquest cap de setmana es celebrarà finalment la 4ª edició del Vadevermut, el Festival del Vermut i l'Aperitiu, que es va posposar el 12 i 13 de maig per les previsions de mal temps, ja que l'edició d'aquest any es fa a l'aire lliure, en concret, al jardi Tallers del Teatre Nacional de Catalunya. Marques internacionals i nacionals, com els vuit elaboradors que s'engloben sota la marca "Vermut del Reus", hi seran presents. Els tasts, els tallers, el Market i la música en directe tampoc faltaran en l'edició d'enguany del Vadevermut.

I per acabar us vull recordar dos propostes gastronòmiques que acaben a finals de maig, de manera que aquest cap de setmana teniu l'última oportunitat per gaudir-les. Per una banda, La Primavera del Cava. En l'edició d'enguany han participat 11 cellers elaboradors del Cava, que obren les seves portes per oferir-vos activitats per gaudir de la primavera entre vinyes.

I per altra banda, El Mes Gastronòmic. En l'últim cap de setmana d'aquesta proposta per descobrir el millor de la gastronomia de la comarca de les mil masies podeu visitar les Pomeres de Vall de Lord, la Formatgeria del Miracle o diumenge anar a la Fira de Productes Artesans de Pinós, entre d'altres propostes que podeu consultar aquí i a la pàgina de Turisme Solsonès.

Bon cap de setmana!