Solsonès, El mes gastronòmic

Durant tot el mes de maig tenim l'oportunitat de descobrir una de les comarques més desconegudes, turísticament parlant, de Catalunya, el Solsonès. La quarta comarca menys poblada del nostre país, darrera l'Alta Ribagorça i els dos Pallars, està situada a l'epicentre físic de Catalunya, i és un territori eminentment rural, amb gran extensions de boscos i prats, que el mes de maig es troben en el seu màxim esplendor natural.

L'anomenada comarca de les mil masies té unes profundes arrels agràries i El mes gastronòmic vol promocionar aquesta riquesa donant a conèixer els productes locals que s'elaboren, des de la matèria primera fins al producte cuinat. I és que en aquesta campanya turística i gastronòmica s'han organitzat un total de 110 activitats que compten amb la participació d'una vuitantena d'agents turístics, productors, allotjaments rurals, restaurants, administracions, comerços...I és que la comarca s'ha abocat per donar a conèixer als visitants tota la seva riquesa natural, cultural i gastronòmica.


A la pàgina de Turisme Solsonès d'El mes gastronòmic, trobareu tota la informació sobre les activitats programades: rutes en bicicleta, senderisme amb tast de productes locals, tallers de cuina saludable, visita a explotacions agràries i ramaderes, tast d'olis i vins, visites a museus, packs d'estades en allotjaments de turisme rural...També s'han organitzat visites guiades per la ciutat de Solsona, per conèixer el seu patrimoni cultural, històric i gastronòmic, aquest últim amb la visita "Tasta Solsona", una ruta en la que podreu visitar els comerços més importants de la ciutat de Solsona, com la botiga centenària de Ca l'Adroguer Nou, i també descobrir i tastar els productes locals com, per exemple, la deliciosa coca de croissant de la pastisseria Massana.

Altres activitats seran la visitar la cooperativa de RiuVerd, que es dedica a la inserció sociolaboral de joves amb risc d'exclusió social, on s'elaboren melmelades i salses i cistells de productes ecològics i de proximitat, o la que han organitzat Dpagès i l'allotjament rural Castell de Ceuró que ofereixen una sortida al bosc per collir bolets que després cuinaran amb altres productes locals en plena natura....Un munt d'activitats per a tots els gustos!

Tota la informació sobre les activitats programades i els restaurants, allotjaments i productors que hi participen en El mes gastronòmic els podeu consultar aquí. No us oblideu tampoc de visitar les diferents fires programades durant aquests dies a la comarca.

Seguiu totes les propostes a la pàgina web i a les xarxes socials de Turisme Solsonès, i així podreu planificar millor les vostres visites i participar en els sorteigs d'entrades gratuïtes per diferents activitats programades i en el d'un fantàstic cap de setmana ple d'activitats a la comarca.

Aquest mes de maig, Quin gust de comarca! el Solsonès.