#Gastroplans del cap de setmana del 12 i13 de maig

Aquest cap de setmana ve atapeït de propostes gastronòmiques. Comencem a Barcelona ciutat, on es celebrarà la primera edició del Cook and Travel, el Festival de Gastronomia Internacional de Barcelona, a l'Antiga Fàbrica Damm. Una cita ineludible per descobrir la cuina d'altres països, degustar els seus plats i comprar els ingredients per cuinar-los a casa.

Al Cook and Travel trobareu representats més de 20 països, 30 platets de 15 restaurants, 15 estands de productes internacionals, més de 15 activitats gastronòmiques i 15 esdeveniments culturals relacionats amb la gastronomia i els viatges. No deixeu de visitar l'espai Market on podreu adquirir productes alimentaris internacionals i tot tipus de llibres de viatges i gastronomia, l'auditori Showcooking on podreu veure en acció els cuiners de restaurants tan coneguts com el Tandoor, el Fogo o el Mextizo. A l'espai Tallers Cook&Travel no faltarà la cuina asiàtica i al Racó del Gastroviatger gaudireu de la fusió del cinema i la gastronomia de la ma de Gastrofilms.

***Activitat posposada pel mal temps fins al 26-27 de maig***I no marxem encara de Barcelona, perquè aquest cap de setmana també arriba una nova edició de Barcelona Vadevermut, el Festival del Vermut i l'Aperitiu, al jardí Tallers del Teatre Nacional de Catalunya. Marques internacionals i nacionals, com els vuit elaboradors que s'engloben sota la marca "Vermut del Reus", hi seran presents. Els tasts, els tallers, el Market i la música en directe tampoc faltaran en l'edició d'enguany del Vadevermut.

Si anem cap al nord, cap a la comarca d'Osona, a la seva capital, Vic, es celebra la desena edició de la Fira Lactium, La mostra de formatges catalans, al Parc Jaume Balmes, dissabte i diumenge. Una mostra amb més de 200 formatges i 40 formatgeries artesanes d’arreu del país que oferiran degustacions i venda al tall dels seus formatges, que podreu maridar amb altres productes artesans agroalimentaris. S'han organitzat un munt d'activitats que podeu consultar aquí, entre elles una nova edició del concurs Lactium, formatges artesans de Catalunya, tota una referència al nostre país.

Aquest cap de setmana diferents poblacions catalanes celebren la seva Fira de Sant Isidre. Nosaltres destaquem dues, la de Viladecans, al Baix Llobregat, i la de Solsona, al Solsonès.

A Viladecans, el producte de proximitat, l'agricultura i la gastronomia local són els eixos fonamentals de la Fira de Sant Isidre, patró de la pagesia. L'exposició dels millors productes de l'horta, els tallers i tasts de l'Espai Gastronòmic, el Mercat de Pagès de la Cooperativa Agrícola, la Fira Comercial, la Mostra d'Entitats, són només algunes de les propostes de l'edició d'enguany de la Fira de Sant Isidre de Viladecans.

El recinte firal del Cúbic, la plaça de la Mediterrània, el passeig i el parc de la Marina seran els escenaris on es donaran cita la pagesia local, la restauració, el sector comercial i les entitats ciutadans. I per posar en valor la importància del sector agrícola a la ciutat, aquest any l'estand de l'ajuntament estarà dedicat als horts urbans i s'han preparat varies activitats per ensenyar als visitants com fer un hort urbà a casa.

I acabem amb la Fira de Sant Isidre del Solsona, la fira multisectorial més important de la comarca, que forma part de les activitats programades per El mes gastronòmic, la campanya turística i gastronòmica que s'ha posat en marxa per promocionar i donar a conèixer la riquesa cultura, històrica i gastronòmica de la comarca de les mil masies. Més de 110 propostes per gaudir de la gastronomia solsonenca. Tast de vins a l'Hotel Casa Albets, plantar trumfos al Zoo del Pirineu, visites al salí de Cambrils, visites guiades per la ciutat de Solsona són només algunes de les activitats de que podreu gaudir aquest cap de setmana.

Bon cap de setmana per a tothom!