Una bona tassa de xocolata

De petit, aprofitàvem els dies que a casa teníem la botiga tancada per sortir a passejar a alguna banda. No ho fèiem totes les festes, però si tan sovint com era possible. D'aquelles sortides familiars recordo molt especialment les visites a Montserrat, un lloc habitual i que em porta molt bons records cada cop que hi anem.

Un dels records més especials, és veure el pare comprant alguna taula de xocolata a la pedra; sempre en comprava allà on en trobés.  Aquesta xocolata servia, després, per fer algun esmorzar de diumenge. L'esmicolava amb un ganivet i l'abocava dins d'un pot de llet calenta sense deixar de remenar fins que la xocolata desfeta fos al seu gust. La casa s'omplia de la flaire xocolata i de canyella mentre esmorzàvem al costat de la llar de foc.

Dissabte passat van tornar a despertar part d'aquests records quan en la trobada gastrobloguera de Tarragona, va venir en Xavier, de Xocolates CREO a obsequiar-nos amb una taula de la seva xocolata. Des del moment que ens la va donar, vaig començar a recordar aquells matins de diumenge i a pensar en el moment que en gaudiríem.

Així que dimecres a la tarda, varem fer-nos-la per berenar, seguint tot el ritual al temps que preparàvem uns xurros per acompanyar la nostra xocolata. I va arribar el moment. Varem obrir la taula de xocolata mentre començàvem a gaudir del seu fantàstic aroma. Amb un ganivet varem anar-la esmicolant poc a poc mentre la llet s'escalfava. Només calia afegir la xocolata al pot de la llet i mantenir-la a foc suau fins que fos al nostre gust. Tot remenant contínuament, només calia tancar els ulls per traslladar-me a aquells matins de diumenge.


Entaular-nos a gaudir d'aquesta xocolata desfeta amb xurros va ser un berenar de luxe ple de records. Aquesta taula de xocolata ens ha fet recuperar una tradició familiar, que de ben segur tornarem a gaudir molts matins de diumenge.

Per preparar la xocolata desfeta per 3/4 persones:

Esmicolem una taula de Xocolata CREO (200gr) i posem a escalfar 600ml de llet. Afegim la xocolata i la mantenim a foc suau sense deixar de remenar. Com més temps la mantinguem al foc, més espessa s'anirà fent, així que quan sigui al nostre gust la podem servir.