Xurros

Quasi coincidint amb el fet de que a Barcelona es torna a posar de moda anar a la xurreria, Yolanda, de Cocina de una bancaria estresada, ens ha proposat, pel primer repte dolƧ de l'any de Laural Real, de preparar uns xurros. Malgrat que m'encanten mai els havia preparat a casa -sĆ­ que els havia comprat congelats-, però, a partir d'ara, algun cap de setmana sĆ­ que em donarĆ© el caprici de fer-los per esmorzar, per que es fan en un moment.


Un parell de coses a tenir en compte: en la recepta de Laura Real es cou la farina al foc mentre es barreja amb l'aigua. Hi han receptes de xurros que no ho fan això. He provat les dos maneres i crec que surt mĆ©s bo la pasta si es cou al foc, però porta mĆ©s feina.  Per altra banda, vigileu amb la consistĆØncia de la massa; li podeu afegir mĆ©s aigua per tal que la massa sigui mĆ©s tova i aixĆ­ sigui mĆ©s fĆ cil de fer anar la mĆ niga pastissera.

Ingredients per quatre persones:
  • 3 tasses de farina, (feu servir el mateix recipient per mesurar la farina i l'aigua)
  • 3 tasses d'aigua
  • 2 culleradetes de llevat Royal
  • 1 culleradeta de sal
  • oli d'oliva suau per fregir
  • sucre 
Poseu l'aigua a bullir. Afegiu la farina, el llevat i la sal, -ho podeu tamisar si voleu, però no és necessari-. Remeneu amb una cullera de fusta durant 10 minuts a foc fluix. Si la massa espesseix massa, afegiu aigua per que no quedi massa sòlida, si no no passarà per la màniga pastissera. Deixeu refredar una mica la massa mentre poseu a escalfar l'oli. Ha d'estar ben calent abans de començar a fregir els xurros. Aquests han de que quedar ben rossos, si no us quedaran amb la consistència del xiclet. Serviu-los empolvorats amb sucre.

Com sempre, us recomano de visiteu la llista de participants del repte d'aquest mes.

Bon any a tothom!!