Open bloggers Food & Wine Tarragona 2014

Dissabte passat ens varem trobar una bona colla de bloguers a la ciutat de Tarragona. Per nosaltres ha estat el primer cop que hem assistit a una trobada d'aquest tipus, i val a dir que la varem gaudir d’allò més. La jornada va ser organitzada, de forma impecable per la Nani, de La Cuina Violeta i va superar, de molt, les nostres expectatives.


El lloc de trobada era el monument dels despullats, on solen trobar-se les colles de la ciutat de Tarragona, però que realment és el Monument als Herois de 1811. Allà ens esperava en Xavi, de Xocolates Creo, que ens va obsequiar d’una bona taula de xocolata per elaborar-la a la tassa de la manera tradicional.

La nostra primera visita va ser al mercat, actualment en una ubicació provisional per que el mercat modernista es troba en procés de reforma. Per aquells que vivim en viles on gairebé s'ha perdut el mercat, dona gust de veure com les ciutats reformen i modernitzen els seus mercats tradicionals, on podem comprar producte fresc de bona qualitat. Tractant-se d’una ciutat costanera podeu imaginar que el que predominaven eren les parades de peix.


Després varem poder gaudir d’una visita guiada per la ciutat. El nostre guia, en Julio, ens va dur per la Tarraco Romana i ens va fer una visita completa i molt ben documentada en la que varem visitar el passeig arqueològic, el circ i l'amfiteatre entre altres llocs. Es notava que gaudia molt de la seva feina. També varem visitar altres indrets, com l'antic escorxador, ara rectorat de la Universitat Rovira i Virgili, la catedral, Sant Magí i el carrer del Portal del Carro. Després de passar per l'amfiteatre, la visita va acabar al Balcó del Mediterrani on en Julio, abans d'acomiadar-se, ens va recomanar que hi tornéssim per la Tarraco Viva.

Com no podia ser d’una altra manera en una trobada gastro-bloguera, va arribar la hora de dinar i ens varem dirigir al Restaurant Barquet, lloc on varem gaudir d'un dinar degustació excel·lent en un ambient i conversa ben animats. El menú va ser d’allò més bo i ens va animar a prendre bona nota d'un restaurant on anar en properes visites a Tarragona.


Com a entrants varem poder degustar els plats següents: Escarola de cabell d'àngel amb romesco negat: Timbal de peix blau; Bullida de musclos del Delta amb llimona; Sèpia estofada amb hortalisses, xocolata i patates de Prades i Gambó Fregit.

A continuació varem tenir una varietat d'arrossos, on varem degustar un plat amb mig d'arròs negre i mig d'arròs de sipietes i un romesco d'arròs amb bonítol i un toc de picant.

Les postres van consistir en un flam de Chartreuse amb fruita seca del Camp.

Els vins escollits varen ser el Blanc de Bàrbara Forés de DO Terra Alta i el Perlat Negre DO Montsant. Tots dos uns vins d'excel·lent qualitat que us recomanem de tastar.

La trobada també va ser possible gràcies a la col·laboració de: EtimLékuéXocolates CREODescobrir CatalunyaEls Fruits SaborososCulinarium, Olearum, Cossetània edicions i Tarragona Turisme (espero no deixar-me'n cap). D'alguns d'ells varem rebre alguns obsequis de productes que provarem, tastarem i dels que us anirem parlant en els propers dies.