Patates a les fines herbes

Un acompanyament que a casa ens agrada molt, són les patates. Però ja fa molt de temps que intentem evitar fer-les fregides i tot sovint les fem al forn. Això, a més de fer-les més saludables, també ens facilita un acompanyament diferent, ràpid i fàcil de preparar.

Les patates es poden fer al forn de moltes maneres, aquesta és una de les que fem més sovint i que més ens agrada.


Per preparar aquest acompanyament només necessitem patates, fines herbes, sal i oli d'oliva verge extra. Com a variacions us animo canviar les herbes per orenga o per herbes de Provença. Una mica de pebre també hi pot anar bé en alguna ocasió.

Peleu les patates i talleu-les a daus mentre les aneu posant en un vol. Tirar un bon raig d'oli i remenar-les per untar lleugerament les patates per totes bandes. Afegir-hi un bon grapat de les herbes triades, salar i remenar per que es reparteixin bé.

Posar les patates en una safata pel forn, preferiblement folrada amb paper lleugerament untat amb oli per evitar que s'enganxin. Enforneu-les uns 30 minuts a 200º. Tastar una mica abans i mantenir al forn fins que siguin cuites al vostre gust.