Magdalenes integrals amb musli

Un dels imprescindibles de la rebosteria són les magdalenes. A casa, les més habituals eren les de farina blanca de blat encara que també havíem fet de farina d'arròs o de sègol. Ara, però, les de farines integrals guanyen per golejada. Vaig estar provant diferents receptes fins que vaig provar la de meva amiga Sònia del blog Pa amb vi i sucre. Segur que el coneixeu, receptes senzilles i delicioses i unes fotos espectaculars. Doncs he fet la seva recepta de magdalenes integrals, adaptada del llibre del Xavier Barriga, i han sortit tan bones que les preparo tot sovint. Ella els hi afegeix cereals o llavors,  jo també les preparo amb musli.

Si voleu provar les farines integrals, aquesta recepta de magdalenes és una molt bona opció per començar. Quan les hàgiu tastades possiblement les preferireu abans que les elaborades amb farina refinada.


Ingredients per dotze magdalenes:
  • 125 grams d'ous (2 ous grossos)
  • 175 grams de sucre morè
  • 60 ml de llet desnatada o semi
  • 190 ml d'oli de girasol
  • 210 grams de farina integrat de blat
  • 7 grams de llevat químic
  • un pessic de sal
  • 60 grams de cereals, musli o llavors
  • ratlladura d'una llimona

Primer batem en un bol els ous amb el sucre, amb una batedora de varetes, uns 5 minuts a velocitat alta. Després afegim la llet i l'oli i ho batem tot un parell de minuts més a velocitat mitja.

En un altre bol mesclem la farina amb el llevat, la sal, la ratlladura de llimona i el cereals, reservant una mica d'aquests per decorar les magdalenes. Aboquem els ingredients secs en el bol on hem batut els ous i ho mesclem tot, primer lent un parell de minuts i després a velocitat ràpida un parell de minuts més. Tapem el bol amb film transparent i el fiquem al frigorífic mínim mig hora. A la recepta de la Sònia, ella deixa la mescla tota la nit.

Encenem el forn dalt i baix, a 250º. Preparem els motlles de les magdalenes. Quan ja hagi arribat el forn a la seva temperatura, traiem la massa del frigorífic, la batem a ma una mica, i després comencem a omplir els motlles, si en teniu, amb una cullera de servir gelats o bé amb una màniga pastissera, i fins a 3/4 parts de la seva capacitat. Repartiu per sobre la massa els cereals o les llavors i enfornem, baixant la temperatura del forn a 210º. Passats 15-18 minuts, punxem una de les magdalenes amb un escuradents per veure si està cuita i si surt net, les traiem del forn i les posem sobre una reixeta fins que es refredin.