Magdalenes clàssiques

Trobo que les magdalenes industrials no tenen cap mena de gust. Personalment no m'agraden gaire. I d'aquí em ve l'afició a fer, a casa, magdalenes de tota mena. I quan dic de tota mena, també vull dir muffins, que tot i ser semblants, tenen algunes diferències amb les magdalenes, però d'això en parlaré un altre dia.

La magdalena clàssica, la de tota la vida, es caracteritza pels seus ingredients bàsics, que són farina, sucre, ou, llet i oli. En aquest cas he canviat la llet per nata, cosa que fa les magdalenes més esponjoses i més saboroses.


Per fer 12 magdalenes:
  • 200g de farina blanca.
  • 150g de sucre blanc.
  • 120g d’oli de gira-sol.
  • 70ml de nata líquida per muntar.
  • 3 ous M.
  • 1½ culleradetes llevat químic.
  • ½ culleradeta de canyella.
  • ½ pell de llimona ratllada.
  • ½ culleradeta de sal.
El gust per la canyella és molt personal, així que us recomano posar-ne més o menys (o gens) en funció del vostre gust. La quantitat indicada fa que la magdalena en tingui un punt molt lleuger, sense predominar-hi.
Quan parlo de culleradetes, sempre em refereixo a una cullereta de les que es fan servir per mesurar i que equival a 5ml en volum (vindria a ser un a cullereta de postres).

Preparació

En un bol cal batre els ous amb el sucre. Fer-ho fins que la barreja sigui ben homogènia. Afegir la sal, la llimona i la canyella i seguir remenant. Un cop ben incorporat, afegir-hi la farina tamisada junt amb el llevat i batre fins que la massa torni a ser homogènia. Afegir la nata i l'oli i remenar un moment a velocitat forta.

Ara cal repartir la massa als motlles (els omplirem fins a unes 3/4 parts). Hi espolsem una mica de sucre al damunt i enfornem a 220º durant 15 minuts aproximadament, fins que les magdalenes és siguin rosses. En treure-les del forn, deixeu-les refredar damunt d’una reixeta i mengeu-les quan siguin fredes, si és que podeu esperar-vos!

Acompanyades amb xocolata o sucades a la llet són boníssimes!