Xurros

Quasi coincidint amb el fet de que a Barcelona es torna a posar de moda anar a la xurreria, Yolanda, de Cocina de una bancaria estresada, ens ha proposat, pel primer repte dolƧ de l'any de Laural Real, de preparar uns xurros. Malgrat que m'encanten mai els havia preparat a casa -sĆ­ que els havia comprat congelats-, perĆ², a partir d'ara, algun cap de setmana sĆ­ que em donarĆ© el caprici de fer-los per esmorzar, per que es fan en un moment.


Un parell de coses a tenir en compte: en la recepta de Laura Real es cou la farina al foc mentre es barreja amb l'aigua. Hi han receptes de xurros que no ho fan aixĆ². He provat les dos maneres i crec que surt mĆ©s bo la pasta si es cou al foc, perĆ² porta mĆ©s feina.  Per altra banda, vigileu amb la consistĆØncia de la massa; li podeu afegir mĆ©s aigua per tal que la massa sigui mĆ©s tova i aixĆ­ sigui mĆ©s fĆ cil de fer anar la mĆ niga pastissera.

Ingredients per quatre persones:
  • 3 tasses de farina, (feu servir el mateix recipient per mesurar la farina i l'aigua)
  • 3 tasses d'aigua
  • 2 culleradetes de llevat Royal
  • 1 culleradeta de sal
  • oli d'oliva suau per fregir
  • sucre 
Poseu l'aigua a bullir. Afegiu la farina, el llevat i la sal, -ho podeu tamisar si voleu, perĆ² no Ć©s necessari-. Remeneu amb una cullera de fusta durant 10 minuts a foc fluix. Si la massa espesseix massa, afegiu aigua per que no quedi massa sĆ²lida, si no no passarĆ  per la mĆ niga pastissera. Deixeu refredar una mica la massa mentre poseu a escalfar l'oli. Ha d'estar ben calent abans de comenƧar a fregir els xurros. Aquests han de que quedar ben rossos, si no us quedaran amb la consistĆØncia del xiclet. Serviu-los empolvorats amb sucre.

Com sempre, us recomano de visiteu la llista de participants del repte d'aquest mes.

Bon any a tothom!!