Magdalenes de farina d'arròs i garrofa

M'agrada experimentar a la cuina amb diferents tipus de farines. Com no tinc paciència per aprendre a fer pa, m'haig de limitar a provar-les en receptes de galetes, bescuits o magdalenes, com és el cas de la recepta que us porto avui. Aquestes magdalenes estan fetes amb farina d'arròs i porten entre els seus ingredients ratlladura i suc de taronja, així que vaig pensar que combinarien esplèndidament amb la farina de garrofa, que per a mi, és un "placebo" de la xocolata; sí, val...no és exactament xocolata, però, per això és un "placebo", no?; és molt més saludable, menys addictiva, i menys calòrica....Així que, superades totes les reticències -no hi ha res com parlar de calories a dos dies de que comenci la temporada de platja, he,he!-, aquí us deixo la recepta que he trobat al blog, Anem al gra, a la qual li he afegit la farina de garrofa en substitució d'una part de la d'arròs. Si feu una ullada al blog, trobareu d'altres receptes elaborades amb altres tipus de farina.



Ingredient per unes 10-12 magdalenes:
  • 130 grams de farina d'arròs
  • 40 grams de farina de garrofa (si no en voleu posar, aleshores afegiu la mateixa quantitat de farina d'arròs)
  • 30 grams de Maizena (si no en teniu, no patiu, que jo també les he fet sense i canvia una mica la textura però no el gust)
  • 15ml d'impulsor químic Royal (una cullerada)
  • 110 grams de sucre blanc
  • 3 ous
  • la pell ratllada d'una taronja
  • 25 grams de suc de taronja
  • 50 grams d'oli de girasol
  • un pessic de sal
Barregem amb les mans el sucre amb la ratlladura de la pell de taronja perquè així potenciem el sabor i l'aroma de la taronja (és un consell que vaig aprendre del blog Denikatessen, que, per cert, torna a estar actiu); afegim els tres ous i mesclem amb una batedora de varetes 5 minuts a velocitat mitjana fins que doblem el volum; després afegim el suc de la taronja i l'oli de girasol, i tornem a mesclar; per últim afegim els ingredients secs, és a dir, la farina d'arròs, la Maizena, l'impulsor químic, la farina de garrofa i el pessic de sal; quan tinguem tots els ingredients ben integrats, deixem la massa al frigorífic 1 hora.

Encenem el forn, dalt i baix, a 250 grams; quan hagi arribat a aquesta temperatura, traiem la massa del frigorífic, omplim els motlles i la fiquem de seguida al forn, i baixem la temperatura a 220 graus; ho deixem coure 10 minuts. Abans de treure les magdalenes del forn, punxeu-ne un parell amb un escuradents, per veure si surt net; si és així, ja les podeu treure del forn, i les deixeu refredar, abans de menjar-les.

Ja em direu que us han semblat!