Nuggets de verdures amb salsa de mel i mostassa

Ja sabeu que m'agrada buscar receptes per cuinar les verdures de maneres diferents. Pinterest en aquest sentit és una font inesgotable d'idees. Fa unes setmanes vaig trobar varies receptes de nuggets de verdures. Per les nostres contrades van ser els restaurants de fast food els que van donar a conèixer els nuggets, en concret els de pollastre. La proposta que us porto avui no té res a veure: està fet amb verdures i cuinat al forn. Una versió molt més saludable que la industrial. No obstant, si voleu els podeu acompanyar amb una salsa de mel i mostassa; la qüestió calòrica es dispara però ningú farà ganyotes quan sàpiguen que els nuggets que els heu preparat estan fets, ni més ni menys, que amb coliflor i pastanaga. Si voleu feu la prova, ja em direu com ha anat!


Ingredients per uns 30-35 nuggets (depenent de la mida)
  • 3-5 pastanagues (segons el tamany)
  • un coliflor petita
  • 2 culleradetes d'all en pols
  • 1 culleradeta de sal
  • 1/2 culleradeta de pebre mòlt
  • 2 culleradetes de ceba en pols
  • 100 grams de pa ratllat i una mica més per arrebossar els nuggets
  • 2 ous
  • oli d'oliva verge extra
Per la salsa
  • maionesa
  • mel 
  • mostassa de Dijon
  • oli d'oliva verge extra
Encenem el forn, dalt i baix, a 200º.

Netegeu bé les pastanagues i la coliflor. Per aquesta recepta us recomano fer servir una picadora per les verdures, ja que aconseguireu uns nuggets amb una textura més fina i us serà més fàcil treballar-los. Si no en teniu, podeu ratllar les verdures; us costarà una mica més fer els nuggets però la recepta us sortirà igual de bona. Per que us serveixi de referència, ja que la mida de les verdures pot variar molt, una vegada picades les pastanagues i la coliflor, tot plegat pesava uns 550 grams.

Posem les verdures picades en un bol i afegim l'all, la sal, la ceba i el pebre negre mòlts i ho barregem tot. Si voleu podeu tastar la mescla en aquest punt per veure si la trobeu bé de sal o si voleu afegir una mica més d'all o ceba. A continuació, afegim el pa ratllat i els dos ous i ho mesclem tot.

Agafem una safata per anar al forn, la cobrim amb paper d'enfornar i l'untem amb una mica d'oli. Comencem a preparar els nuggets; us recomano que feu servir una cullera de mesurar perquè així sempre agafareu la mateixa quantitat de verdures picades. Primer feu una bola i després l'aixafeu amb les mans i li doneu una forma rodona. Els arrebosseu amb una mica de pa ratllat i els poseu sobre la safata per anar al forn. Quan tingueu tots els nuggets fets, fiqueu la safata al forn uns 15 minuts, aleshores la traieu, doneu la volta als nuggets i torneu a enfornar 15 minuts més.

Mentrestant preparem la salsa: no he posat les quantitats perquè aquí depen del gust de cadascun. Jo, per exemple, l'he preparada posant en un bol 3 culleradetes ben plenes de maionesa, 2 de mostassa, 1 de mel i un rajolí d'oli d'oliva.

Servim els nuggets tebis acompanyats de la salsa.

Que vagi de gust!

Adaptació d'una recepta de www.realmomnutritrion.com.