Carbassó a la palermitana (Zucchine alla palermitana)

Ja feia un parell de mesos que no participava en el repte CRI: fa dos mesos vaig arribar tard, i el mes passat ja no hi vaig ni arribar. Aquesta vegada, no obstant, vaig llegir la recepta salada, típica de Sicília, i la vaig preparar el dia següent per sopar; i és que la recepta pórta pocs ingredients, que segur teniu a la cuina, i es prepara en un moment, de manera que, voilà! aquí teniu la meva aportació per aquest mes: Carbassó a la palermitana. Segons la recepta, elegida per l'amfitriona d'aquest mes, Marisa de Thermofan, aquesta porta només sal, nou moscada, i orenga. Jo pensant en les limitacions gustatives del carbassó, vaig pensar en afegir-li quelcom més, i vaig trobar per internet altres versions de la mateixa recepta palermitana que afegien vinagre blanc i sucre, i jo com tiro més al dolç que al salat -també és cert que moltes porten anxoves, cosa que no m'agrada gens- vaig tirar per la versió més dolça de la recepta, i és que el vinagre blanc i el sucre lliguen molt bé i fan aquest plat força atractiu pel paladar. Crec que pot ser una guarnició ideal per acompanyar peixos blaus i carns.


Ingredients per a dos persones (com acompanyament):

  • Un carbassó gran (350 grams aprox)
  • una cullerada d'oli d'oliva verge extra
  • un all
  • tres cullerades de vinagre blanc, jo vaig fer servir el Riesling de Castell de Gardeny.
  • una cullerada de sucre
  • sal
  • pebre blanc mòlt
  • orenga seca

Tallem el carbassó en rondanxes gruixudes. En una paella posem oli i aboquem un all tallat ben petit o trinxar; remenem fins que s'enrosseixi, i aleshores, vigilant de que no es cremi, afegim les rodanxes de carbassó i les saltegem una estona fins que agafin una mica de color. A continuació afegim el vinagre i el sucre, baixem el foc i tapem la paella per que es cuini el carbassó i absorbeixi el gust de la resta d'ingredients; hem de vigilar que no es cremi el carbassó per manca de líquid -podem anar afegint cullerades d'aigua-, i remenant amb compte per evitar que es trenquin les rodanxes. Jo els he deixat coure uns 10 minuts perquè a casa es agraden les verdures un pèl cruixent o poc fetes, de manera que si voleu les podeu deixar coure 10 minuts més. Poc abans de retirar-la del foc, rectifiquem de sal i pebre blanc i afegim l'orenga seca, i remenem. Servim el carbassó tebi.

Com sempre, no us perdeu de visitar la resta de blogs participants al repte per veure les  interpretacions que fan de les receptes elegides aquest mes, i sobretot no us oblideu de fer una ullada al blog de Marisa, Thermofan, amb un munt de delicioses receptes elaborades amb thermomix i amb el mètode tradicional.

14 comentaris:

  1. Me encanta tu aportacion y seguro que la pruebo! Y como bien dices, es un acompanyamiento ideal para el salmon! Un besito y gracias!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Una manera diferente de cocinar el calabacín que le da un punto muy sabroso. Ese libro tuyo de cocina italiana es una maravilla.!

      Elimina
  2. No coneixia pas aquesta recepta i em sembla ideal al portar ingredients ben senzills que sempre tenim a mà. Apuntada ha quedat perque a més no es tarda gens en cuinar-la!
    Petons i bon cap de setmana,
    Palmira

    ResponElimina
    Respostes
    1. Aquest llibre de receptes italianes de Maggie és una autèntica caixa de sorpreses!

      Elimina
  3. Mai havia vist aquesta recepta, però fa pinta de ser ben bona. Deu quedar de gust agredolç veritat?? Amb el que m'agrada el carbassó...
    Bon cap de setmana!Clara

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs l'has de fer a casa perquè realment fa que el carbassó estigui deliciós.Petonets

      Elimina
  4. Seguramente el vinagre y el azúcar le darán mucho sabor al calabacín.
    Besos hoy con "mandalas" comestibles
    http://siempreseraprimavera.blogspot.com.ar/2016/05/mandalas.html

    ResponElimina
    Respostes
    1. Le dan un toque muy apetecible al calabacín! Un abrazo!

      Elimina
  5. Quina mescla més original, no? m'apunto la recepta per quan no sapiguem que fer amb els carabassons de l'hort, cada estiu tenim una invasió!! Fins demà ;)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si la proves ja em diràs que et sembla! Ens veiem demà que ja en tinc moltes ganes!

      Elimina
  6. Sempre se li pot donar un toc diferent,oi?
    T'ha quedat genial!

    ResponElimina
  7. Anna, paso tarde pero acá estoy!. Que delicia de versión, tengo que prepararla porque esta versión con el vinagre ya me hace salivar. Muy rico todo!

    besos y un placer compartir reto contigo

    ResponElimina
  8. Es veu deliciós...No sé que passa amb el carbassó, jo estic envoltada de gent que no li agrada gens. Trobo que se li pot donar molta sortida.

    ResponElimina
  9. Una manera de cocinarlo diferente y que le da un plus y apetece probar.
    Peto

    ResponElimina