XV Fira del Mar a Calafell

Aquest cap de setmana al Passeig Marítim de la Platja de Calafell, al costat de la Confraria de Pescadors, es celebra la XV edició de la Fira del Mar; entre les activitats organitzades al voltant del món mariner, hi ha una exposició d'antics oficis relacionats amb la pesca, com palangrers, nansaires o remendadores, passejades en embarcacions de vela llatina, o sortides a vogar en llagut; també hi han d'activitats gastronòmiques con l'arrossejat popular, una reproducció de les antigues subhastes de peix i una conferència sobre la transmissió dels coneixements artesans de la pesca(aqui podeu veure la programació de la fira).

L'Arrossejat és un dels plats més emblemàtics de la gastronomia de Calafell i consisteix en un plat de patates i rap acompanyat d'un plat de fideus rossejats. Aquest any es celebra la XXXII edició, i s'han planificat tres torns (a les 13h, 14h i 15h) per poder degustar aquest típic plat, a un preu de 9 euros; si esteu interessats, els tiquets es podran comprar anticipadament al Patronat de Turisme i també el mateix dia a la fira.

Però no només dissabte podreu gaudir d'aquest deliciós plat, perquè des del 4 de juny i fins al 19 del mateix mes, es celebra la 5a Quinzena Gastronòmica de l’Arrossejat.


Durant aquesta Quinzena Gastronòmica de l'Arrossejat, catorze dels millors restaurants del municipi oferiran uns menús on el plat estrella serà l’Arrossejat de Calafell. Els restaurants participants són L’Àncora, La Barca de Ca l’Ardet, Masia de la Platja, Mediterrani, Vell Papiol, Ristorante Giorgio Serafini, La Bodegueta del Pa Torrat, A Can Pilis, El Bot, Eusebio, L’Espineta, Las Brasas, Maite Etxea i l’Hotel Allotjament Antiga.(aquí teniu més informació sobre els menús que ofereixen).


Per anar obrint gana us deixem la recepta de l'Arrossejat de Calafell.

A més, aquest any a la fira s'ha organitzat un concurs d'Instagram, en el que podreu participar amb l'etiqueta #TurismeCalafell.