Ingredients per a dos persones (com acompanyament):
- Un carbassó gran (350 grams aprox)
- una cullerada d'oli d'oliva verge extra
- un all
- tres cullerades de vinagre blanc, jo vaig fer servir el Riesling de Castell de Gardeny.
- una cullerada de sucre
- sal
- pebre blanc mòlt
- orenga seca
Tallem el carbassó en rondanxes gruixudes. En una paella posem oli i aboquem un all tallat ben petit o trinxar; remenem fins que s'enrosseixi, i aleshores, vigilant de que no es cremi, afegim les rodanxes de carbassó i les saltegem una estona fins que agafin una mica de color. A continuació afegim el vinagre i el sucre, baixem el foc i tapem la paella per que es cuini el carbassó i absorbeixi el gust de la resta d'ingredients; hem de vigilar que no es cremi el carbassó per manca de líquid -podem anar afegint cullerades d'aigua-, i remenant amb compte per evitar que es trenquin les rodanxes. Jo els he deixat coure uns 10 minuts perquè a casa es agraden les verdures un pèl cruixent o poc fetes, de manera que si voleu les podeu deixar coure 10 minuts més. Poc abans de retirar-la del foc, rectifiquem de sal i pebre blanc i afegim l'orenga seca, i remenem. Servim el carbassó tebi.
Com sempre, no us perdeu de visitar la resta de blogs participants al repte per veure les interpretacions que fan de les receptes elegides aquest mes, i sobretot no us oblideu de fer una ullada al blog de Marisa, Thermofan, amb un munt de delicioses receptes elaborades amb thermomix i amb el mètode tradicional.
Me encanta tu aportacion y seguro que la pruebo! Y como bien dices, es un acompanyamiento ideal para el salmon! Un besito y gracias!
ResponSuprimeixUna manera diferente de cocinar el calabacín que le da un punto muy sabroso. Ese libro tuyo de cocina italiana es una maravilla.!
SuprimeixNo coneixia pas aquesta recepta i em sembla ideal al portar ingredients ben senzills que sempre tenim a mà. Apuntada ha quedat perque a més no es tarda gens en cuinar-la!
ResponSuprimeixPetons i bon cap de setmana,
Palmira
Aquest llibre de receptes italianes de Maggie és una autèntica caixa de sorpreses!
SuprimeixMai havia vist aquesta recepta, però fa pinta de ser ben bona. Deu quedar de gust agredolç veritat?? Amb el que m'agrada el carbassó...
ResponSuprimeixBon cap de setmana!Clara
Doncs l'has de fer a casa perquè realment fa que el carbassó estigui deliciós.Petonets
SuprimeixSeguramente el vinagre y el azúcar le darán mucho sabor al calabacín.
ResponSuprimeixBesos hoy con "mandalas" comestibles
http://siempreseraprimavera.blogspot.com.ar/2016/05/mandalas.html
Le dan un toque muy apetecible al calabacín! Un abrazo!
SuprimeixQuina mescla més original, no? m'apunto la recepta per quan no sapiguem que fer amb els carabassons de l'hort, cada estiu tenim una invasió!! Fins demà ;)
ResponSuprimeixSi la proves ja em diràs que et sembla! Ens veiem demà que ja en tinc moltes ganes!
SuprimeixSempre se li pot donar un toc diferent,oi?
ResponSuprimeixT'ha quedat genial!
Anna, paso tarde pero acá estoy!. Que delicia de versión, tengo que prepararla porque esta versión con el vinagre ya me hace salivar. Muy rico todo!
ResponSuprimeixbesos y un placer compartir reto contigo
Es veu deliciós...No sé que passa amb el carbassó, jo estic envoltada de gent que no li agrada gens. Trobo que se li pot donar molta sortida.
ResponSuprimeixUna manera de cocinarlo diferente y que le da un plus y apetece probar.
ResponSuprimeixPeto