Zelten

El Zelten és un pastís de fruites, típic de la gastronomia italiana, en concret de la Regió del Trentino - Alto Adigio, que porta fruits secs i confitats. És la recepta elegida per Margot pel Repte Dolç de la Cuina Regional Italiana d'aquest mes.

A continuació us relaciono els ingredients, que he ajustat per fer un pastís més petit, per sis persones aproximadament, ja que és molt contundent. Només he posat fruita confitada i panses, perquè m'agrada més que amb fruits secs,


Per un motlle tipus plum-cake de 20cm necessitareu:

  • 200 grams de farina
  • 5 ml d'impulsor químic
  • 75 grams de mantega a temperatura ambient
  • 2 ous mitjans a temperatura ambient
  • 200 grams de fruita confitada i panses
  • 100 grams de sucre
  • rom 

El dia abans heu de posar la fruita confitada i les panses a macerar amb rom o un altra licor que us agradi. Quan retireu el líquid haureu d'enfarinar la fruita per evitar que la fruita se'n vagi a la base del pastís, en lloc de quedar repartida per tota la massa. En aquest cas, la massa queda molt compacte i no hauríeu de tenir aquest problema, però és un consell a tenir en compte.

Escalfar el forn a 200 graus.

Barrejar la mantega amb el sucre, - ho podeu fer amb una batedora de varetes-, fins que quedi una crema esponjosa. Després afegir els ous, però intentant batre el just perquè quedin integrats tots els ingredients. Us aconsello que ho feu a mà, així evitareu de batre'ls massa. Després afegir poc a poc la farina i l'impulsor, tamisats prèviament, mesclant-los també a mà el just perquè s'integrin bé amb la resta d'ingredients. La massa surt força espessa, però no patiu, tenint en compte que no afegim cap líquid, a banda dels ous.

Us aconsello que folreu el motlle amb paper vegetal per evitar accidents, així traureu el pastís d'una peça sense patiments. Aboqueu la massa dins del motllo i poseu-lo al forn durant 10 minuts a 200 graus i després baixeu la temperatura fins al 180 graus durant 30-35 minuts. A partir d'aquí us aconsello que punxeu de tant en tant el pastís fins que veieu que estigui cuit. Abans del treure'l del motllo deixeu-lo que es refredi una mica.

Com sempre, us recomano feu una ullada a la llista de participants.

7 comentaris:

  1. Moltes gracies per participar-hi Anna! Es veu molt apetitos! Petonets i fins un' altra? Jajajaja

    ResponElimina
    Respostes
    1. A veure quina ens prepares pel proper mes!

      Elimina
  2. Respostes
    1. Doncs sí però lleugeret, lleugeret,,,no gaire, ha,ha!!

      Elimina
  3. Respostes
    1. Es que Maggie nos enseña unas cosas....ja,ja!

      Elimina
  4. Una pita deliciosa, en mi casa triunfaria seguro! Anna guapa tens una sorpresa al meu blog, passa't quan puguis a recollir-la, un petó!

    http://lesreceptesquemagraden.blogspot.com.es/

    ResponElimina