Una vegada clar això, anem pels ingredients:
- 480 grams de farina
- 12 grams de l'impulsor químic
- 6 grams de sal
- 150 grams de mantega freda tallada en trossos
- 2 rovells d'ou
- 150 grams d'aigua freda
- 1 ou per pintar la massa
Pel farcit d'hortalisses, he fet servir ceba, pebrot vermell, pebrot verd, carbassó, albergínia, tomàquet triturat, sal, sucre i herbes de Provença. Les quantitats? Al gust de cadascú, o segons el que tingueu al frigorífic. També podeu afegir una mica de tonyina, o posar qualsevol altre farciment.
Barregeu en un bol la farina, l'impulsor químic i el llevat, prèviament tamisats. Afegiu la mantega freda tallada en daus i mescleu fins a aconseguir una textura sorrenca. Afegiu els rovells dels ous, i mescleu bé. Per últim afegiu poc a poc l'aigua freda. Potser no la necessiteu tota. L'important és que la massa es vagi separant de les parets del bol, i que faci una bola. Aleshores la traieu de bol i la poseu sobre el marbre i la treballeu amb un corró, estirant-la varies vegades i plegant-la sobres si mateixa. Després la torneu a plegar, l'emboliqueu en un drap humit i la deixeu al frigorífic una hora.
Mentrestant podeu fer el farcit. En el meu cas, he cuinat a la paella totes les verdures. Sobretot tingueu en compte que el farcit ha d'estar ben fred quan el poseu a la massa.
Poseu el forn a 180º.
Torneu a estirar la massa i amb el motllo que tingueu a casa disponible -jo he fet servir uns metàl·lics per fer galetes- aneu tallant els quadrats, posant a sobre el farcit, i tancant-los posant una mica d'aigua als volants, i prement amb les punxes d'una forquilla. No us oblideu de punxar la part de sobre perquè surti el vapor. Vigileu també el gruix de la massa. Tingueu en compte de que es tracta d'una massa amb una textura no massa lleugera, de manera que si la feu gruixuda no es notarà gaire el gust del farcit. I respecte al farcit, penseu que heu de poder tancar l'empanada sense que aquest sobresurti, o es cremarà quan el poseu al forn. Per últim, pinteu les empanades amb ou i poseu-les al forn 30 minuts.
Son bones tant calentes com fredes.
Com sempre, us recomano que feu una ullada a la llista de participants.
Que bones, Anna! M'agraden molt, amb les verduretes.
ResponSuprimeixA més verdures comprades a pagės. Boníssimes!!
SuprimeixTe han quedado estupendas. La opcion del horno me parece super apetecible para evitar grasas pero con estas calores... cualquiera enciende el horno...
ResponSuprimeixSaludos
Me puede la gula...ja,ja...
SuprimeixJejejejeje, tu como yo has preferido hacerlas al horno. Quedan muy ricas verdad? Un besito
ResponSuprimeixEs la mala conciencia que me ha hecho optar por una versión mas light!, ja,ja.....
SuprimeixHola, por fin puedo visitar a mis compañeras de reto. Cómo me gusta la masa quebrada y rellena de carne debe ser deliciosa, yo me uí a lo fácil y los hice de hojaldre y también nos gustaron mucho. Buenas noches guapa.
ResponSuprimeixT'han quedat estupendas aquestes empanades! Una abraçada maca!
ResponSuprimeixhttp://lesreceptesquemagraden.blogspot.com.es/
Anna, disculpa que hagi trigat tant en la visita, però el temps s'em tira a sobre. Estupenda la recepta i maravelloses les teves explicacions. Gràcies per la teva participació. Petons. Yolanda.
ResponSuprimeix