Coca de iogurt

Aquest mes, a memòries d'una cuinera, ens proposen de fer una coca de iogurt. A mi m'ha fet pensar de seguida en moments d'infància quan a casa en fèiem per berenar. Algunes vegades la menjàvem acompanyada d'una presa de xocolata, altres amb un got de llet. Sigui com sigui, qualsevol excusa era bona per menjar aquesta deliciosa coca.


La recepta és força senzilla de fer. Només cal barrejar els ingredients, deixar reposar una estona i enfornar. Si la tasteu, segur que la repetireu. Només us cal:
  • 200g de farina
  • 200g de sucre blanc
  • 20g d'ametlla molta
  • 1 iogurt de llimona (125g) de La Fageda.
  • 60ml d'oli de gira-sol
  • 3 ous M
  • ½ culleradeta de sal
  • 1½ culleradetes de llevat químic
  • 1 culleradeta d'extracte de vainilla
Per decorar també necessitareu:
  • 20g de pinyons
  • Sucre per espolsar per sobre
Posem els ous i el sucre en un bol i batrem fort durant uns 5 minuts; fins que tinguin un aspecte esponjós. Ara incorporem el iogurt, l'oli i l'extracte de vainilla; un a un remenant fins que s'incorpori i la barreja quedi homogènia. Finalment hi afegim la farina, l'ametlla, el llevat i la sal en un parell o tres de tongades. Anem remenant fins que s'incorpori totalment.

Deixem reposar la barreja uns 30 minuts a la nevera. Podem deixar-li fins a una hora o dues sense problemes. Mentrestant escalfem el forn a 180º.

Ara ja només queda abocar la massa dins del motlle, espolsar-hi una mica de sucre pel damunt i hi repartim els pinyons.

Enfornem uns 30 minuts a 180 graus. Deixem refredar abans de menjar-la. Aquesta coca es conserva força bé durant tres o quatre dies. Això si us dura, és clar!

12 comentaris:

  1. T'ha quedat una coca preciosa, Jordi, molt ben cuita. I amb els pinyons a sobre, encaa més deliciosa.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Marina! Surt molt bona i els pinyons, si són del país, li deixen un gustet molt bo. Per mi, si no hi ha pinyons no és el mateix.

      Elimina
  2. quin tall més esponjós Jordi!!!! T'ha quedat de luxe. Moltíssimes gràcies per participar a Memòries. Petonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Judith! És un plaer poder participar. Gràcies a vosaltres per la feinada que feu. Una abraçada!

      Elimina
  3. uau! quin tall tant esponjós! i amb aquests pinyonets... boníssima t'ha quedat! Jo és el primer cop que participo a Memòries i he preparat una coca de llimona i llavors de rossella, si la vols anar a veure em farà molta il.lusió, em trobes aquí

    http://lesreceptesquemagraden.blogspot.com.es/

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Pilar! Ja he visitat el teu blog. Quina bona pinta les teves receptes! La de la coca de llimona amb llavors de rosella, una pinta genial. Segur que està boníssima!

      Elimina
  4. Gràcies Jordi! sí que està boníssima, sí. Ara que tinc més temps vaig a fer un cop d'ull al teu blog, el que he vist m'ha agradat molt... Una abraçada!

    http://lesreceptesquemagraden.blogspot.com.es/

    ResponElimina
  5. Què floja us ha eixit! Esta coca amb pinyons queda boníssima! Moltes gràcies per la vostra visita! Marta

    ResponElimina
    Respostes
    1. La fem sovint, la trobem molt bona per berenar. Ràpida i fàcil! L'Anna ja te anotada per fer la teva de Xocolata i Taronja. Gràcies per visitar-nos!

      Elimina
  6. A casa també és la que fem més sovint i tampoc ens calen excuses...
    Moltíssimes gràcies per participar a Memòries.

    ResponElimina
    Respostes
    1. És un plaer participar, m'ho passo molt bé fent-ho!. Certament no calen excuses. He de provar el teu!

      Elimina