Mantega pastissera

Avui és el dia de la mona i a casa una de les nostres preferides és la de mantega. De fet no cal esperar a setmana santa per menjar un pastís o una sara de mantega. Per gaudir-ne només necessitem el pa de pessic del que parlàvem fa uns dies i la mantega que us mostrem avui.


Per preparar la mantega pastissera només necessitem:
  • 500g de mantega de bona qualitat.
  • 500g de sucre.
  • 200g d'aigua.
  • 3 rovells d'ou.
Farem un almívar amb el sucre i l'aigua fent-lo bullir en un caçó. Cal que arribi a 110 ºC com a mínim ja que aquesta temperatura courà els ous i evitarà riscos alimentaris.

Posem a batre els rovell d'ou i hi anem afegint poc a poc l'almívar que hem preparat. Quan l'hi haguem avocat tot, farem batre a velocitat alta fins que agafi un aspecte esponjós i la temperatura hagi baixat. Cal que quedi una temperatura tèbia, que es pugui agafar el vol de la barreja amb les mans sense notar-lo massa calent.

Ara anirem tirant la mantega a bocins. Aproximadament 12-15 bocins és una bona mida. Esperarem que s'integri un tros de mantega abans de tirar-hi el següent. Farem batre fins que la barreja prengui.

Es pot fer servir immediatament o desar-la a la nevera. Per fer-la servir l'haurem de treure de la nevera unes hores abans, que torni a quedar ben cremosa i fàcil de treballar.

Si volem canviar-li el color i afegir-hi gust de xocolata, només caldrà fondre una mica de xocolata i afegir-la a la barreja. Això s'ha de fer quan la mantega ja estigui llesta.


Per muntar una mona o un pastís només cal obrir el pa de pessic pel mig (aquí teniu la nostra recepta), posar-hi una o dues capes de mantega, tapar-lo i cobrir-lo tot de mantega. Podem guarnir el lateral amb fideus de xocolata o crocant d'ametlla. També podem cobrir tot el pastís amb fines làmines d'ametlla torrada. Només cal deixar volar la imaginació!