Pa de pessic

El pa de pessic és un dolç molt típic a Catalunya, que fa uns anys trobàvem a tots els forns i pastisseries. A banda de menjar-lo sol, sucat a la llet o amb una tassa de xocolata, el pa de pessic és la base de pastissos i mones de pasqua.


El pa de pessic s'elabora amb tres ingredients bàsics: ous, sucre i farina. Jo acostumo a canviar una petita part de la farina per ametlla molta; això fa que mantingui una mica millor la humitat i no s'assequi tan aviat.

Per elaborar-lo amb un motlle de 20cm ens caldrà:
  • 4 ous.
  • 150g de sucre.
  • 130g de farina.
  • 20g d'ametlla molta (si no volem posar ametlla, el farem amb 150g de farina).
Comencem baten els ous i de seguida hi afegim el sucre. Batem amb les varetes a alta velocitat durant uns 10 minuts, fins que la barreja sigui ben blanca i esponjosa.

Incorporem la farina tamisada i l'ametlla molta. Ara remenem a ma amb moviments suaus el just per que quedi ben incorporada.

Posem la massa en un motlle prèviament greixat i enfornem uns 30 minuts a 180º. Si el volem menjar sol, es pot empolsar amb una mica de sucre llustre.

Si voleu fer servir un motlle de 24 cm, necessitareu: 6 ous, 220 grams de sucre, 200 grams de farina i 20 grams d'ametlla molta.

2 comentaris:

  1. El millor pa de pessic per a fer pastissos! jo també acostumo a afegir-hi farina d'ametlla queda menys sec.
    Petonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. Totalment d'acord. I si vols fer-lo servir per un pastís de trufa, només cal afegir-hi 35 grams de cacau pur. Una abraçada!

      Elimina