Cuixetes de pollastre al xerès

Les cuixetes de pollastre al xerès que us porto avui estan per sucar-hi pa i encara més si les preparem d'un dia per un altre, doncs el plat guanya en sabor. 

Per elaborar la recepta he fet servir vi de xerès però podeu fer servir un altre tipus de vi blanc sec, encara que naturalment variarà el sabor del plat. I com diem a casa, no facis servir per cuinar un vi que no et beuries, ja que la qualitat del vi com la de qualsevol altre ingredient repercuteix directament en el resultat final del plat.

Ingredients:

  • 8 cuixetes de pollastre
  • 2 cebes grans
  • 12 tomàquets tipus cirerol
  • 4 grans d'all
  • 1 got petit de vi de xerès
  • 2 gots d'aigua de brou de pollastre
  • 2 fulles de llorer
  • farigola i romaní fresc
  • cúrcuma, opcional
  • oli d'oliva verge extra
  • sal i pebre negre mòlt

Salpebrem les cuixetes de pollastre. Aboquem un bon raig d'oli dins de la cassola i cuinem les cuixetes a foc suau fins que quedin ben daurades. 

Mentrestant tallem la ceba en juliana, és a dir, en tires allargades, i el tomàquets cirerol per la meitat.

Retirem les cuixetes de la cassola i aboquem els grans d'all aixafats i sense pelar. A continuació, afegim la ceba i la cuinem a foc suau fins que comenci a agafar color. Aleshores incorporem novament les cuixetes de pollastre a la cassola i afegim també les fulles de llorer i el vi. Quan el vi hagi evaporat una mica cobrim el pollastre amb el brou calent. Afegim les branquetes de farigola i romaní i la cúrcuma. 

Quan comenci a bullir el brou, comptem uns 25-30 minuts de temps de cocció de la carn. El temps pot variar depenent de la mida de les cuixetes. En cas de dubte, punxeu la carn amb una broqueta per veure si està tendra. 

Uns cinc minuts abans de finalitzar la cocció afegim els tomàquets cirerol i rectifiquem de sal i pebre si s'escau.