Una de braves! (Sense gluten)

Si hi ha un clar guanyador en el món de les tapes, ningú dubta que siguin les patates braves. És el producte que no pot faltar a cap local de tapes si és que vol que sigui considerat com a tal. Per mi, la salsa brava de tota la vida, no porta ni tomàquet ni maionesa ni allioli, considero que unes bones patates braves no han de dur cap d'aquests tres ingredients, però això son gustos.

Fantàstiques per acompanyar una cervesa  qualsevol migdia de diumenge. A casa les fem tot sovint. Un avantatge d'aquesta recepta és totalment apta per persones que necessiten una dieta sense gluten


Per preparar la salsa:
  • ½ ceba mitjana
  • 15 grams de pebre vermell, meitat de dolç, meitat de picant.
  • 20 grams de farina de blat de moro (tipus Maizena).
    Si no teniu necessitats especials, podeu fer servir farina normal.
  • 250 ml de brou de pollastre
  • 1 pessic de sal.
Sofregirem la ceba picada ben fina. Incorporem la farina i remenem i coem el just amb molt de compte que no es cremi. Afegir el pebre vermell i remenar ràpid. El pebre es crema de seguida, així que només afegir i remenar per afegir el brou de pollastre tot seguit. Salem i fem bullir la salsa un parell de minuts, no més de tres.  Ja només queda passar la salsa a la batedora i picar-la el just per que quedi ben fina i sense grumolls.

A banda preparem 3 o 4 patates mitjanes tallades a daus grans. les rentem en aigua durant una mitja hora per que perdin part del midó i les fregirem en oli d'oliva suau.

Ja només queda escórrer bé les patates, salar-les lleugerament, posar-les en un plat i afegir-hi la salsa brava que hem preparat abans i que encara hauria de ser calenta.

Una altra opció per les patates és que en lloc de fer-les fregides les podem preparar al forn com us varem explicar fa uns dies. La única diferencia, és que en aquest cas no hi posarem herbes de cap mena.