Per aquesta recepta he fet servir una barreja d'arrossos salvatges que a més d'arròs salvatge, també inclou basmati i arròs vermell. Es tracta d'una barreja ecològica de la marca Bionut. Val a dir que m'ha decebut molt que a la bossa hi posi que s'elabora en un lloc on es fan servir cereals amb gluten i fruits secs, entre altres productes. Això fa que fer servir aquesta barreja d'arrossos sigui arriscada per les persones amb al·lèrgies o dietes especials.
Per a quatre persones necessitarem:
- 120g de barreja d'arrossos salvatges
- 200g de variat de bolets
- 1 ceba grossa de figueres
- 1 pebrot vermell
- 1 grapat d'alfàbrega fresca
- 1 gra d'all
- Sal i pebre
- 1 raig de salsa de soja
- 1 raig de vinagre balsàmic de Mòdena
- 1 raig d'oli d'oliva verge extra
Preparació:
Tallem la ceba i el pebrot a juliana fina i piquem les fulles de l'alfàbrega.
Bullim l'arròs en aigua amb sal, un raig d'oli i un gra d'all. Mentre l'arròs es cou ja començareu a notar el fantàstic aroma que desprèn. Quan estigui fet l'escorrem i el reservem. Tingueu en compte que aquests arrossos necessiten més temps de cocció, que normalment serà d'uns 30 minuts.
En una paella gran, a foc fort, comencem sofregint el pebrot amb un raig d'oli, no gaire. Quan ja estigui marcat i comenci a estovar-se i afegirem la ceba. Quan la ceba comenci a agafar color, abaixem el foc i la coem a foc lent fins estigui ben feta i hagi agafat el color caramel i afegim un raig de salsa de soja que deixarem reduir.
Afegim els bolets i continuem la cocció a foc lent durant uns 10 minuts més. Afegirem l'alfàbrega, remenem per que es barregi bé i tot seguit hi aboquem l'arròs. Salpebrem al nostre gust i li tirem un raget de vinagre balsàmic, saltem un parell de minuts, i servim.
em declaro fan incondicional de l'arròs salvatge! m'encanta. Moltíssimes gràcies per participar a Memòries d'una cuinera. petonets
ResponSuprimeixGràcies Judith. Els aromes que desprèn i el sabor no el té cap altre. Ha estat un plaer participar.
SuprimeixFa molt de temps que no menjo arròs salvatge i mira que aquests plats m'agraden molt.
ResponSuprimeixs'han de llegir molt bé les etiquetes...
Moltíssimes gràcies per participar a Memòries.
A casa el fem tant com a entrant com per acompanyar. Porta la seva feina, però és bo tant acabat de fer com fred. Gràcies per teu comentari!
Suprimeix