Saltat d'arròs salvatge

Una cosa que m'agrada fer és anar trobant guarnicions o acompanyaments pels plats principals. Molts cops aquests acompanyaments també es poden fer servir com a entrant o primer plat. En aquest cas, hem preparat un arròs que ens agrada molt. Aquests arrossos, a més de ser molt aromàtics, són baixos en greixos i rics en fibra, proteïnes, minerals i vitamines.

Per aquesta recepta he fet servir una barreja d'arrossos salvatges que a més d'arròs salvatge, també inclou basmati i arròs vermell. Es tracta d'una barreja ecològica de la marca Bionut. Val a dir que m'ha decebut molt que a la bossa hi posi que s'elabora en un lloc on es fan servir cereals amb gluten i fruits secs, entre altres productes. Això fa que fer servir aquesta barreja d'arrossos sigui arriscada per les persones amb al·lèrgies o dietes especials.


Per a quatre persones necessitarem:
  • 120g de barreja d'arrossos salvatges
  • 200g de variat de bolets
  • 1 ceba grossa de figueres
  • 1 pebrot vermell
  • 1 grapat d'alfàbrega fresca
  • 1 dent d'all
  • Sal i pebre
  • 1 raig de salsa de soja
  • 1 raig de vinagre balsàmic de Mòdena
  • 1 raig d'oli d'oliva verge extra

Preparació:

Tallem la ceba i el pebrot a juliana fina i piquem les fulles de l'alfàbrega.

Bullim l'arròs en aigua amb sal, un raig d'oli i una dent d'all. Mentre l'arròs es cou ja començareu a notar el fantàstic aroma que desprèn. Quan estigui fet l'escorrem i el reservem. Tingueu en compte que aquests arrossos necessiten més temps de cocció, que normalment serà d'uns 30 minuts.

En una paella gran, a foc fort, comencem sofregint el pebrot amb un raig d'oli, no gaire. Quan ja estigui marcat i comenci a estovar-se i afegirem la ceba. Quan la ceba comenci a agafar color, abaixem el foc i la coem a foc lent fins estigui ben feta i hagi agafat el color caramel i afegim un raig de salsa de soja que deixarem reduir.

Afegim els bolets i continuem la cocció a foc lent durant uns 10 minuts més. Afegirem l'alfàbrega, remenem per que es barregi bé i tot seguit hi aboquem l'arròs. Salpebrem al nostre gust i li tirem un raget de vinagre balsàmic, saltem un parell de minuts, i servim.

4 comentaris:

  1. em declaro fan incondicional de l'arròs salvatge! m'encanta. Moltíssimes gràcies per participar a Memòries d'una cuinera. petonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Judith. Els aromes que desprèn i el sabor no el té cap altre. Ha estat un plaer participar.

      Elimina
  2. Fa molt de temps que no menjo arròs salvatge i mira que aquests plats m'agraden molt.
    s'han de llegir molt bé les etiquetes...
    Moltíssimes gràcies per participar a Memòries.

    ResponElimina
    Respostes
    1. A casa el fem tant com a entrant com per acompanyar. Porta la seva feina, però és bo tant acabat de fer com fred. Gràcies per teu comentari!

      Elimina