Pastís de poma

Fa uns dies una amiga comentava per Twitter que estava fent un pastís de poma. Això em va fer venir ganes de menjar-ne així que partint de la recepta que em va deixar, vaig canviar proporcions, vaig afegir ingredients i en va sortir el pastís de poma que us deixo tot seguit.


Per elaborar-lo necessitem els següents ingredients:
  • 125g de farina
  • 100g de sucre blanc
  • 100g de mantega
  • 2 ous talla M
  • 1½ culleradetes de llevat químic
  • 3 pomes golden de Girona
A més, prepararem un almívar a base de melmelada d’albercoc:
  • 100g de melmelada d'albercoc
  • 2 cullerades de sucre
  • 2 cullerades d'aigua.
Deixem tots els ingredients fora de la nevera per que perdin la fredor. La mantega la necessitarem amb textura de pomada, per això la deixem com a mínim mitja hora fora de la nevera. Mentrestant, escalfem el forn a 180ºC.

Barregem la mantega amb el sucre, fins que quedi una mescla ben homogènia. Hi afegirem els ous, un a un, i batrem fins que quedi una massa esponjosa.

Incorporarem la farina barrejada amb el llevat, en un parell de tongades, mentre batem per que s’incorpori de forma homogènia. Pelem i rallem una de les pomes amb un rallador gruixut i també la incorporem a la massa. Només cal remenar fins que la poma quedi ben repartida.

Greixem amb mantega un motlle rodó d'uns 25cm de diàmetre, hi aboquem la massa i la repartim bé.  Pelem les altre dues pomes, les tallem fines i anem cobrint la massa amb els talls.

Enfornem 30 minuts a 180º. Podem comprovar amb un escuradents que la massa sigui cuita punxant-la i comprovant que l'escuradents surti sec.

Mentre el pastís és el forn, podem anar preparant l'almívar. Per fer-ho, posem les dues cullerades de sucre i les dues d'aigua en un caçó i l'escalfem fins que arribi a bullir sense deixar de remenar. Incorporem la melmelada i tornem a dur a l'ebullició, on la mantindrem un minut.

En treure el pastís del forn, hi escampem l'almívar per sobre i el deixem refredar damunt d’una reixeta.

Cap comentari